FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE PRODULJILO RADIJSKE I TELEVIZIJSKE KONCESIJE DO NOVOG JAVNOG NATJEČAJA

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Vijeće za elektroničke medijeprivremeno je do raspisivanja novog javnog natječaja produljilokoncesije svim radijskim i televizijskim postajama kojima su ugovori okoncesijama istekli ili istječu.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije privremeno je do raspisivanja novog javnog natječaja produljilo koncesije svim radijskim i televizijskim postajama kojima su ugovori o koncesijama istekli ili istječu.

Odlukom Vijeća o privremenom produljenju ugovora o koncesiji za obavljanje djelatnosti radi i televizije svim je nakladnicima produljen rok pravovaljanosti ugovora do zaključenja novih ugovora temeljem javnog natječaja kojeg će Vijeće raspisati najkasnije do 31. prosinca ove godine.

Vijeće je ovu odluku donijelo u namjeri da se nakladnicima omogući nesmetano obavljanje njihove djelatnosti do ponovnog raspisivanja javnog natječaja za dodjelu koncesija, stoji u današnjem priopćenju predsjednika Vijeća za elektroničke medije Denis Peričić u kojem se navodi da je Vijeće izradilo provedbene propise za raspisivanje javnog natječaja.

U priopćenju se ne kaže na koliki broj i na koje radijske i televizijske postaja se ova odluka odnosi.

Sedmeročlano Vijeće za elektrOničke medije imenovano je početkom svibnja ove godine, osam mjeseci nakon što je na snagu stupio novi Zakon o elektroničkim medijima prema čijim je prijelaznim odredbama bivša koalicijska Vlada trebala u roku mjesec dana Saboru predložiti članove Vijeća.

Vijeće za elektroničke medije preuzelo je ulogu dodijele radijskih i televizijskih koncesija od Vijeća za radio i televiziju koje je u studenome prošle godine donijelo odluku o produljenju koncesija do 30. lipnja 2004. svim radijskim i televizijskim postajama kojima do tada prestaju vrijediti ranije dodijeljene koncesije. Ta odluka odnosila se na 25 radijskih i jednu televizijsku postaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙