FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODI O POVRATKU NA TALIJANSKU POLITIČKU SCENU

RIM, 10. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Europske komisije RomanoProdi kojemu mandat na toj dužnosti ističe 1. studenoga, već sepriprema za veliki ulazak na talijansku političku pozornicunajavljujući da će, kako u petak piše list Corriere de la Sera, nakonšto bude pet godina predsjedavao talijanskom vladom, napustitipolitiku.
RIM, 10. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Europske komisije Romano Prodi kojemu mandat na toj dužnosti ističe 1. studenoga, već se priprema za veliki ulazak na talijansku političku pozornicu najavljujući da će, kako u petak piše list Corriere de la Sera, nakon što bude pet godina predsjedavao talijanskom vladom, napustiti politiku.

"Obećajem da ću poslije pet godina vladanja otići", rekao je Prodi uvjeren da će na izborima u Italiji koji se održavaju 2006. zasigurno pobijediti sadašnjeg premijera Silvija Berlusconija, čelnika koalicije desnog centra.

Prije nego li postane jedini kandidat koalicije lijevog centra, Prodi želi da se organiziraju tzv. primarije, odnosno izbori za kandidata unutar stranaka lijevog centra. Štoviše, predlaže da se to obavi najkasnije godinu dana prije redovnih parlamentarnih izbora kako se u toj godini unutar koalicije lijevog centra čelnici ne bi svađali već zajednički radili za pobjedu onoga koji na tim stranačkim izborima postane premijerskim kandidatom.

Glede razmirica koje postoje unutar lijevog centra o tome tko će biti premijerski kandidat, s obzirom da bi to htio biti i čelnik Margerite i bivši gradonačelnik Rima Francesco Rutelli, Prodi kaže kako je riječ o prirodnoj stvari: "Događa se to i u obitelji kada se nadaleko svi te vole, a kada se vratiš...".

Prodi je na parlamentarnim izborima 1996. godine već pobijedio Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙