FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODI I SOLANA OSUDILI OTMICU HUMANITARNIH DJELATNIKA

BRUXELLES, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Europskekomisije Romano Prodi i visoki povjerenik EU-a za vanjsku politiku isigurnost Javier Solana izrazili su u srijedu zabrinutost zbog otmicedviju Talijanki i dvoje Iračana koji su radili za talijanske nevladineudruge angažirane u Iraku.
BRUXELLES, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisije Romano Prodi i visoki povjerenik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izrazili su u srijedu zabrinutost zbog otmice dviju Talijanki i dvoje Iračana koji su radili za talijanske nevladine udruge angažirane u Iraku.

"Napasti humanitarno osoblje, muškarce i žene koji su u Irak stigli kako bi pomogli da se ublaže patnje naroda te zemlje, izravan je napad na univerzalne ljudske vrijednosti. Za takve neljudske poteze nema i ne može biti opravdanja", kaže se u priopćenju što ga je objavio Prodijev ured.

Solana je također istaknuo kako su humanitarci u Iraku nastojali pomoći stanovništvu te je pozvao na oslobađanje dvaju Talijanki i dvoje Iračana.

Talijanke Simona Torretta i Simona Pari te jedan irački inženjer radili su za talijansku nevladinu udrugu "Most za Bagdad", a četvrta osoba, iračka državljanka radila je za talijansku nevladinu udrugu "Intersos".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙