FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALLAWI ZAHVALIO RIMU NA ANGAŽMANU

RIM, 27. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Irački premijer Iyad Allawi je upetak, nakon pogubljenja talijanskog novinara Enza Baldonija, zahvaliošefu talijanske vlade Silviju Berlusconiju na angažmanu njegovezemlje u Iraku.
RIM, 27. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Irački premijer Iyad Allawi je u petak, nakon pogubljenja talijanskog novinara Enza Baldonija, zahvalio šefu talijanske vlade Silviju Berlusconiju na angažmanu njegove zemlje u Iraku.

Ured talijanskog premijera je u priopćenju navelo da je Iyad Allawi u petak telefonirao Berlusconiju, te da je "Italiji i obitelji ubijenog novinara Enza Baldonija izrazio sućut iračke vlade i naroda nakon barbarskog ubojstva novinara, aktivnog i u humanitarnom radu u koristi iračkog naroda.

Allawi je naglasio da "ništa ne može opravdati tako strašan čin, stran kulturi i duhu iračkog naroda, koji u velikoj većini želi ostvariti slobodu i dobrobit koji su mu godinama bili uskraćeni".

Irački premijer je izrazio "svoju duboku zahvalnost za talijanski vojni i civilni angažman, neophodan za bolju budućnost Iraka, u perspektivi slobodnih izbora", dodaje se u priopćenju.

Italija ima oko 3.000 ljudi u Iraku i vlada je u petak potvrdila svoju namjeru da ih zadrži u Iraku, sve dok će to iračka vlada tražiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙