FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: ROMANO PRODI - U PEKINGU OČEKUJEM DA SPORTAŠI IZ EU NOSE I ZASTAVU UNIJE

BRUXELLES, 30. kolovoza (Hina/dpa) - Aktualni predsjednik Europskekomisije, Talijan Romano Prodi izjavio je kako bi sportaši iz Europskeunije na sljedećim Olimpijskim igrama u Pekingu uz zastave svojihzemalja trebali nositi i zastavu Europske unije.
BRUXELLES, 30. kolovoza (Hina/dpa) - Aktualni predsjednik Europske komisije, Talijan Romano Prodi izjavio je kako bi sportaši iz Europske unije na sljedećim Olimpijskim igrama u Pekingu uz zastave svojih zemalja trebali nositi i zastavu Europske unije.

"Igre u Ateni bile su vrlo uspješne zbog jedinstvenog duha u kojemu su održane, dobre organizacije, ali i zbog sjajnih predstava sportaša iz EU koji su osvojili 82 zlatne medalje, te ukupno više od 280 odličja. To je izvanredan učinak, mnogo bolji od američkog čiji su sportaši osvojili 35 zlata, te 103 medalje ukupno. Očekujem da na Igrama 2008. u Pekingu sportaši iz zemalja članica EU uz zastave svojih zemalja nose i plavo-žutu zastavu Unije kao simbol našeg zajedništva", stoji u Prodijevoj izjavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙