FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRUČENJE HADŽIĆA DO POSJETA CARLE DEL PONTE 1. LISTOPADA

BEOGRAD,10. rujna(Hina) - Do posjeta Carle del Ponte Beogradu,najavljenog za 1. listopada, vlasti u Srbiji moraju na konkretnomprimjeru pokazati hoće li izvršavati obveze prema međunarodnojzajednici, te bi dotad trebao "biti razriješen slučaj Hadžić", iakovlasti trenutno ne znaju gdje se on nalazi, izjavio je ministar zaljudska prava i nacionalne manjine i predsjednik Nacionalnog savjetaza suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić dnevniku "Blic" odpetka.
BEOGRAD,10. rujna(Hina) - Do posjeta Carle del Ponte Beogradu, najavljenog za 1. listopada, vlasti u Srbiji moraju na konkretnom primjeru pokazati hoće li izvršavati obveze prema međunarodnoj zajednici, te bi dotad trebao "biti razriješen slučaj Hadžić", iako vlasti trenutno ne znaju gdje se on nalazi, izjavio je ministar za ljudska prava i nacionalne manjine i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić dnevniku "Blic" od petka.

"Prenijet ću i Vojislavu Koštunici i Borisu Tadiću poruke Carle del Ponte da u što kraćem roku moramo nastaviti suradnju s Den Haagom, koja podrazumijeva izručenja", kazao je Ljajić, koji se prije nekoliko dana u Den Haagu sastao s predsjednikom Haaškog suda Theodorom Meronom i glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte.

"Kad je riječ o Ratku Mladiću, za Srbiju je sada svaki dan 'dan D'", kazao je Ljajić, dodajući da mu je glavna haaška tužiteljica u razgovoru kazala: "Ako ne možete uhvatiti Mladića, ako ne znate gdje je pobjegao Hadžić, zašto onda ne izručite generale? Oni su sigurno u Srbiji".

Haaške optužnice podignute su, zbog zločina na Kosovu 1999. godine, protiv vojnih generala Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića, te policijskih generala Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića, koji je jedini nedostupan nadležnim organima, jer se navodno nalazi u Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙