FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SCG ĆE LAKO DOKAZATI DA U HRVATSKOJ NIJE POČINJEN GENOCID

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici SCG-a lako će dokazatida u Hrvatskoj nije bilo genocida, ocjenjuje u razgovoru za beogradske"Večernje novosti" predsjednik Pravnog vijeća Ministarstva vanjskihposlova SCG-a i koordinator skupine stručnjaka za pripremu obrane odtužbi BiH i Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde RadoslavStojanović.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici SCG-a lako će dokazati da u Hrvatskoj nije bilo genocida, ocjenjuje u razgovoru za beogradske "Večernje novosti" predsjednik Pravnog vijeća Ministarstva vanjskih poslova SCG-a i koordinator skupine stručnjaka za pripremu obrane od tužbi BiH i Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde Radoslav Stojanović.

"U sporu s Hrvatskom posao predstavnika SCG-a neće biti težak jer će oni lako dokazati da nije postojao genocid", kaže Stojanović za list.

No, u sporu s BiH čija je tužba bez aneksa i obuhvaća oko dvije tisuće stranica bit će znatno teže jer postoji presuda haškog suda protiv generala Krstića za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici, podsjeća Stojanović, dodajući da Beograd ipak ima vrlo jake argumente i za pobijanje tužbe BiH za genocid, prenosi "Blic".

Kada je riječ o Slobodanu Miloševiću, Stojanović smatra da ga Haag neće osuditi za genocid jer mu se ne može pripisati namjera da je htio uništiti Bošnjake i Hrvate u BiH u cjelini ili djelomično, a ako "šef države može biti oslobođen ove optužbe, znači i da država ne može biti osuđena baš kao što može da se dogodi i obratno", tvrdi predsjednik Pravnog vijeća ministarstva vanjkih poslova SCG-a.

Isotodnobno su vrlo slabi i izgledi da Međunarodni sud pravde u Den Haagu prihvati tužbu SCG-a protiv osam članica NATO-a ali ako tužba bude prihvaćena, izgledi da SCG dobije taj spor iznosili bi po Stojanoviću "punih 100 posto".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙