FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: ROK ZA IZRUČENJE GENERALA NIJE POSTAVLJEN, NO SURADNJU TREBA POJAČATI - LJAJIĆ

BEOGRAD,23. kolovoza 2004.(Hina) -
BEOGRAD,23. kolovoza 2004.(Hina) -

Predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije i Crne Gore za suradnju a haaškim sudom Rasim Ljajić izjavio je za beogradski list "Blic" od ponedjeljka da nije postavljen rok do kojega bi četvorica generala vojske i policije SiCG trebala biti izručena sudu u Haagu, istaknuvši istodobno da SCG suradnju sa sudom mora unaprijediti.

"Ne postoji datum do kojega bi četiri generala trebala biti izručena, ali SiCG, ukoliko želi izbjeći jak pritisak iz svijeta, mora unaprijediti suradnju s tim sudom", rekao je u izjavi za list Ljajić dan nakon

što je predsjednik Koordinacijskog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio medijima "da je posljednji rok za izručenje četiri generala vojske i policije Tribunalu za ratne zločine u Haagu (ICTY) 1. listopada, ali da to nitko javno neće reći",

Veleposlanik SAD u Beogradu Michael Polt u intervjuu beogradskoj "Politici" odlučno je upozorio da nakon što je "Srbija i Crna Gora nedavno ponovila odlučnost da ispuni međunarodne obveze računamo na to da će one biti ispunjene".

Polt je odbacio tvrdnje da postoji bilo kakav dogovor vlasti u Beogradu i Washingtonu prema kojem bi četvorici generala, optuženih pred Tribunalom, bilo suđeno pred domaćim sudovima ako prethodno Ratko Mladić bude izručen.

Na pitanje do koje će mjere administracija SAD biti strpljiva, Polt je rekao: "Odgovorit ću vam kao što sam nedavno odgovorio na pitanje koji je rok za izručenje Ratka Mladića Haagu. Rok je :'Jučer'. Toliko nestrpljivo."

U srbijanskom tisku se sve češće govori da je vlastima u Beogradu vrlo jasno poručeno da se početkom jeseni Ratko Mladić mora naći u Haagu.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙