FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SARAJEVO: POLICIJSKA POTJERA ZA PLJAČKAŠIMA TRAMVAJIMA I PJEŠICE

SARAJEVO: POLICIJSKA POTJERA ZA PLJAČKAŠIMA TRAMVAJIMA I PJEŠICESARAJEVO,9. rujna(Hina) - Sarajevska policija još uvijek traga zaosobama koje su u utorak opljačkale poslovnicu Privredne banke u tomgradu, odnijevši nevelik plijen od oko sedam i pol tisuća eura, nopotraga, čini se, ide sporo jer su policajci u glavnom gradu BiHprisiljeni loviti razbojnike vozeći se tramvajima pa i jurećipješice.
SARAJEVO,9. rujna(Hina) - Sarajevska policija još uvijek traga za osobama koje su u utorak opljačkale poslovnicu Privredne banke u tom gradu, odnijevši nevelik plijen od oko sedam i pol tisuća eura, no potraga, čini se, ide sporo jer su policajci u glavnom gradu BiH prisiljeni loviti razbojnike vozeći se tramvajima pa i jureći pješice.

Unatoč činjenici kako je riječ o krađi u kojoj je odneseno razmjerno malo novca te kako nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, sarajevski mediji oštro su u četvrtak kritizirali postupanje policije sugerirajući kako je riječ o još jednom dokazu njezine nesposobnosti i neučinkovitosti. Iako su pljačke banaka u BiH postale gotovo rutinska pojava, ova bi doista mogla postati svojevrsni skandal jer se ispostavilo kako policija nije intervenirala na vrijeme jer nije imala čime.

Pozivajući se na neimenovani policijski izvor, sarajevsko "Oslobođenje" navodi kako su neki policajci nakon dojave o pljački na intervenciju krenuli tramajima i pješice, jer nisu imali na raspolaganju dovoljan broj vozila. Iz istog razloga nije bilo moguće ni blokirati područje što je pljačkašima omogućilo nesmetani bijeg.

O samoj pljački za sada se zna kako je skupina pljačkaša upala u poslovnicu u novom dijelu grada na razmjerno prometnom mjestu oko devet sati ujutro, prisilivši tri službenice da im predaju novac i potom nestavši bez traga. Pljačkaši su navodno bili vidljivo nervozni i prestrašeni pa se pretpostavlja da je riječ o amaterima, vjerojatno narkomanima kojima je očajnički trebao novac i koji su, čini se, mogli biti naoružani samo plastičnim puškama. Banka, međutim, nije imala ni fizičko osiguranje niti video nadzor pa nema nikakvih naznaka tko bi pljačkaši mogli biti.

Vozni park sarajevske policije je navodno u katastrofalnom stanju a nova vozila još nisu nabavljena iako je županijska vlada odavno osigurala potrebna sredstva za kupnju 200 novih automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙