FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA I BUGARSKA POLICIJA DOGOVORILE SURADNJU U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska i bugarska policija dogovorilesu razmjenu podataka i konkretne oblike suradnje u borbi protivorganiziranog kriminala, priopćeno je iz MUP-a nakon današnjeg posjetaglavnog tajnika bugarskog MUP-a Boyka Borissova Zagrebu.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska i bugarska policija dogovorile su razmjenu podataka i konkretne oblike suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala, priopćeno je iz MUP-a nakon današnjeg posjeta glavnog tajnika bugarskog MUP-a Boyka Borissova Zagrebu.

U priopćenju MUP-a stoji da je bugarski dužnosnik kraće razgovarao s ministrom Marijanom Mlinarićem i da je sa zamjenikom ravnatelja policije Jakobom Bukvićem i njegovim suradnicima dogovorio "konkretne oblike suradnje i razmjene operativno zanimljivih informacija, kako bi se ostvarili još bolji rezultati u sprječavanju organiziranog kriminala u ovom dijelu Europe".

U MUP-u nisu željeli iznijeti pojedinosti razgovora, a ni potvrditi ili opovrgnuti da je glavni razlog posjeta Borissova istraga bugarske policije o nizu mafijaških ubojstava u toj zemlji za koja se sumnjiče hrvatski državljani.

Bugarski tisak i policija u Sofiji proteklog vikenda su objavili da bugarska policija traga za 12 hrvatskih državljana koje se sumnjiči za pet ubojstava. Objavljene su i fotografije osumnjičenika koje je prenio i hrvatski tisak.

Broj osumnjičenih hrvatskih državljana jučer je navodno smanjen na trojicu, a iz izvora u hrvatskom MUP-u koji je želio ostati neimenovan doznaje se da je Borissov to danas i potvrdio hrvatskim kolegama. Borissov u Zagreb navodno nije donio nikakav službeni zahtjev za postupanjem hrvatske policije prema trojici osumnjičenika, no najavio je mogućnost da bugarska policija po završetku kriminalističke obrade to učini preko Interpola.

Nakon objave fotografija 12 hrvatskih državljana neki od njih su se početkom tjedna svojevoljno javili hrvatskoj policiji tvrdeći da nemaju nikakve veze s djelima za koje ih se tereti u Bugarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙