FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJSKA OBRADA NAD MARGETIĆEM ZBOG NESTANKA RAČUNALA IZ HRVATSKOG SLOVA

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka policija provela jekriminalističku obradu nad bivšim glavnim urednikom Hrvatskog slovaDomagojem Margetićem kojega izdavač, Hrvatska kulturna zaklada (HKZ),sumnjiči da je krajem kolovoza iz prostorija uredništva odnio svuračunalnu opremu i uređaje potrebne za izdavanje lista.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka policija provela je kriminalističku obradu nad bivšim glavnim urednikom Hrvatskog slova Domagojem Margetićem kojega izdavač, Hrvatska kulturna zaklada (HKZ), sumnjiči da je krajem kolovoza iz prostorija uredništva odnio svu računalnu opremu i uređaje potrebne za izdavanje lista.

Policija je danas izvijestila da je nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojemu nije otkrila identitet, provela kriminalističku obradu zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo utaje na štetu "jedne kulturne zajednice iz Zagreba", koja je protiv njega i podnijela kaznenu prijavu.

U policiji kažu da su do sada utvrdili da je nepoznata osoba u razdoblju od 27. do 30. kolovoza ušla u prostorije kulturne zajednice, djelomično ispremetala stvari i otuđila veći broj računala i tehničke opreme u vrijednosti od 75.000 kuna. No, u policiji kažu da nije riječ o teškoj krađi provaljivanjem, za što HKZ sumnjiči Margetića, već o kažnjivom djelu utaje jer je osumnjičeni bio glavni urednik glasila koje izdaje HKZ. On je, naime, tu radio honorarno i imao je ključeve od prostorija i pravo na korištenje tehničkom opremom.

Budući se u ovom slučaju kazneno djelo utaje goni privatnom tužbom, a ne po službenoj dužnosti daljnji mogući koraci protiv Margetića ovise o HKZ.

U policiji kažu da im je Margetić do sada dobrovoljno predao dio otuđene opreme te da nastavljaju kriminalističku obrada kako bi otkrili tko je s njim sudjelovao u utaji i gdje su ostali otuđeni predmeti.

HKZ je nakon nestanka opreme 30. kolovoza smijenio Margetića s mjesta glavnog urednika Hrvatskog slova, a on je istoga dana ustvrdio da je uredništvo izloženo političkim pritiscima kojima se traži promjena uređivačke koncepcije i "prestanak napada i pisanje o Stjepanu Mesiću u negativnom svjetlu" te da nakladnik HKZ nastoji provesti političko kadroviranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙