FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: MANJE KAZNENIH DJELA NA ŠTETU MALOLJETNIKA, POVEĆAN MALOLJETNIČKI KRIMINAL

OSIJEK: MANJE KAZNENIH DJELA NA ŠTETU MALOLJETNIKA, POVEĆAN MALOLJETNIČKI KRIMINALOSIJEK,2. rujna(Hina) - U prvih šest mjeseci ove godine na područjugrada Osijeka zabilježeno je 68 kaznenih djela počinjenih na štetumaloljetnika, što je za 11,7 posto manje nego u istom razdoblju prošlegodine, doznaje se u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.
OSIJEK,2. rujna(Hina) - U prvih šest mjeseci ove godine na području grada Osijeka zabilježeno je 68 kaznenih djela počinjenih na štetu maloljetnika, što je za 11,7 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, doznaje se u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

Ta kaznena djela čine 5 posto svih kaznenih djela zabilježenih u Osijeku u prvoj polovici ove godine.

Od ukupno 68 evidentiranih kaznenih djela na štetu maloljetnika najveći dio čini 30 kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji, 19 slučajeva zapuštanja i zlostavljanja djece i maloljetnih osoba te 11 kaznenih djela povrede dužnosti uzdržavanja.

Ukupno je razriješeno 98,5 posto kaznenih djela počinjenih na štetu maloljetnika, a kaznene prijave podnesene su protiv 31 počinitelja, što je 6,5 posto svih prijavljenih počinitelja u gradu Osijeku, u prvih šest mjeseci 2004. godine.

U ovome su razdoblju maloljetnici počinili 97 kaznenih djela (7,2 posto svih kaznenih djela u Osijeku u prvom polugodištu ove godine), za koja je prijavljeno 86 maloljetnih osoba, dok je u istom razdoblju 2003. godine za 41 kazneno djelo bio ukupno prijavljen 51 maloljetnik.

Broj maloljetnih počinitelja kaznenih djela u odnosu na prošlu godinu veći je za 68,8 posto, dok je broj kaznenih djela koja su počinili povećan za čak 136,6 posto.

Najviše maloljetnih počinitelja kaznenih djela (56) bilo je u dobi od 16 do 18 godina, njih 27 bilo je u dobi od 14 do 16 godina, a evidentirana su i tri maloljetna počinitelja kaznenih djela mlađa od 14 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙