FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAJGL: NE ŽELIM ESKALIRATI POLEMIKU, ALI OSTAJEM KOD PRIJAŠNJE IZJAVE

BUDIMPEŠTA/LJUBLJANA,27. kolovoza 2004.(Hina) - Slovenski ministarvanjskih poslova Ivo Vajgl u četvrtak je rekao da ne želi nastavljatipolemičku spiralu koju je u Hrvatskoj izazvala njegova izjava o tomeda Hrvatska i Slovenija nemaju konačnu granicu ni na moru ni na kopnudok se o tome ne dogovore, ali da kod nje ostaje.
BUDIMPEŠTA/LJUBLJANA,27. kolovoza 2004.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl u četvrtak je rekao da ne želi nastavljati polemičku spiralu koju je u Hrvatskoj izazvala njegova izjava o tome da Hrvatska i Slovenija nemaju konačnu granicu ni na moru ni na kopnu dok se o tome ne dogovore, ali da kod nje ostaje.

"Badinterova komisija odredila je da će bivše republičke granice postati državnim granicama, ali da se države o tome trebaju dogovoriti", rekao je u telefonskom razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV Vajgl za vrijeme boravka u Budimpešti, gdje je boravio u radnom posjetu i razgovarao s mađarskim kolegom Laszlom Kovacsom. Vajgl je tako reagirao na izjave bivših hrvatskih ministara Granića i Picule o tome da su temeljem zaključka Badinterove komisije nekadašnje republičke granice postale državnima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙