FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 9. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do12,30 sati.
ZAGREB, 9. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Radnici Hrvatskog telekoma prosvjedovali su danas na Markovu trgu zbog najave Uprave HT-a o otpuštanju 700 radnika. Skup na kojem se, po različitim procjenama, okupilo između 500 i 1000 radnika, organizirali su Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika HPT-a koji se protive otpuštanju 700 radnika koji rade na održavanju HT-a, a koji, kako kažu, zbog svoje uske specijaliziranosti više nigdje na tržištu rada neće moći naći posao. Prosvjednici su glasno zviždeći isticali parole "Ivica ili Ivo i dalje sve ide krivo", "Danas 700 otkaza, koliko sutra", "Doškolovanje, a ne otkazi", "DT: prestanite krasti hrvatske građane preko naših leđa".

ZAGREB - Imovinske kartice do danas je predalo nešto više od 700 državnih dužnosnika od ukupno njih 1.114 koliko ih u ovom trenutku u evidenciji vodi Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, izvijestio je danas predsjednik Povjerenstva Antun Kapraljević. Povjerenstvo od Ureda Predsjednika, Vlade i Sabora očekuje imena još između 200 i 300 dužnosnika koji nisu na popisu, a podliježu Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, rekao je Kapraljević na konferenciji za novinare. Najviše zaostataka, rekao je Kapraljević, bilježe načelnici općina te predsjednici općinskih vijeća koji obnašaju dužnost načelnika, od kojih je imovinske kartice do sada predala tek trećina od ukupno njih oko 400.

KARLOVAC - Nakon dvije poništene oslobađajuće presude i 13 godina nakon krvoprolića na Koranskom mostu, na karlovačkom Županijskom sudu 20. rujna ponovno bi trebalo početi suđenje Mihajlu Hrastovu optuženom za likvidaciju 13 ratnih zarobljenika rezervista JNA, 1991. Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud u ožujku ove godine usvojio žalbu tužiteljstva i po drugi put ukinuo presudu Županijskog suda u Karlovcu koji je Hrastova oslobodio krivnje da je 21. rujna 1991. na Koranskom mostu ubio ratne zarobljenike. Odlukom Vrhovnog suda novo suđenje održat će se pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem. Novim vijećem predsjedat će sudac Marijan Janjac.

VRLIKA - Na vrličkom području, koje je cijelo vrijeme Domovinskog rata bilo pod okupacijom i teško stradalo, do sada je dosta učinjeno na obnovi i oživljavanju gospodarstva, ocjenjuju čelnici vrličkog Poglavarstva. Upravo su počeli radovi na uređenju i asfaltiranju preostalih 12 kilometara nerazvrstanih cesta kao i zamjena dotrajale vodovodne mreže u samom gradu, u što će biti utrošeno 5,5 milijuna kuna, koje je osiguralo Ministarstvo prometa, mora i razvitka. Nakon što je uspješno završena obnova svih obiteljskih kuća Hrvata na tom području, sada je u tijeku i obnova kuća građana srpske nacionalnosti, doznaje se u vrličkom Poglavarstvu.

PLOČE - U prvih osam ovogodišnjih mjeseci preko vezova pločanske luke prekrcano više od 1,06 milijuna tona tereta, što je čak 131 posto više nego lani u isto doba. Najveći promet ostvaren je u provozu za susjednu BiH za koju je prometovano 852.470 tona robe, kazao je voditelj Odjela za istraživanje tržišta pločanske luke Dražen Čović. Sadašnji lučki kapaciteti izgrađeni su za najviše četiri do pet milijuna tona, pa će se bez većih ulaganja u suvremenije prekrcajne tehnologije teško moći zadovoljiti sve potrebe, stoga je prioritet izgradnja suvremenog Terminala za rasute terete.

ZAGREB - Odred od 13 vojnika pripadnika Hrvatske kopnene vojske, koji čine hrvatski nacionalni kontingent, otputovao je danas u Bakuu u Azerbajđanu gdje će do 28. rujna sudjelovati u vojnoj vježbi NATO-a i Partnerstva za mir (PFP) pod nazivom "Cooperative Best Effort 2004". Hrvatski vojnici, pod zapovjedništvom bojnika Zorana Lipošćaka, na toj vježbi bit će sastavni dio multinacionalne bojne koju će činiti pripadnici OS zemalja PFP, te će se zajedno s pripadnicima NATO zemalja obučavati za mirovne operacije.

GOSPIĆ - U povodu 11. obljetnice od izvođenja vojno-redarstvene akcije Medački džep kada su na današnji dan 1993. pripadnici HV-a i MUP-a odbacili srpskog agresora koji je svakodnevno granatirao Gospić, izaslanstva Grada, Ličko-senjske županije, HV-a i udruga iz Domovinskog rata, položila su vijence i zapalila svijeće na spomenik poginulim hrvatskim branitelja i civilnim žrtvama rata i na Središnji križ na Gradskom groblju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙