FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

novim izmjenama pravilnika o kapitalnim ulaganjima ministarstvo potiče dugoročno kreditiranje poljoprivrede

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnoga gospodarstva donijelo je izmjene Pravilnika oprovedbi modela kapitalnih ulaganja kojima želi potaknuti kreditiranjepoljoprivrede srednjoročnim i dugoročnim kreditima financijskihustanova, a time i razvoj poljoprivrednih gospodarstva.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donijelo je izmjene Pravilnika o provedbi modela kapitalnih ulaganja kojima želi potaknuti kreditiranje poljoprivrede srednjoročnim i dugoročnim kreditima financijskih ustanova, a time i razvoj poljoprivrednih gospodarstva.

Po novim izmjenama Pravilnika, objavljenim u Narodnim novinama od 18. kolovoza, omogućeno je ostvarivanje investicijske potpore za sve kredite, zajmove i financijski leasing u okviru modela kapitalne potpore, priopćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Temeljem primjedbi tražitelja investicijske potpore izmjenama je odobreno prilaganje odgovarajuće potvrde financijske institucije u slučajevima kada za odobrenje kredita nije tražen investicijski program.

Također je određeno da za kupnju brodskih motora najniži iznos kredita može biti jednak cijeni novog brodskog motora kako bi kod obnove svoje flote mali i srednji ribari dobili mogućnost investicijske potpore. Omogućeno je i pravo na veći iznos potpore za investicije u provedbi Operativnog programa razvitka govedarske proizvodnje u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙