FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti u Hrvatskoj do4,30 sati.
ZAGREB, 9. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti u Hrvatskoj do 4,30 sati.

ZAGREB - Na obalnom području, na udaljenosti 70 metara od mora bit će zabranjena stambena izgradnja, a na otocima bi se ubuduće zabranila gradnja vjetroelektrana, prijedlog je uredbe o uređenju i zaštiti obalnog područja mora koja bi se danas trebala naći pred hrvatskom Vladom. Prihvati li Vlada uredba u obliku koji se trenutno predlaže ubuduće bi na otocima, kao i na području tisuću metara udaljenosti od mora zabranila i gradnja elektroenergetskih postrojenja, poput vjetroelektrana. Isto tako, na udaljenosti tisuću metara od mora bilo bi zabranjeno i otvaranje novih kamenoloma. Vlada će razmotriti i nekoliko zakonskih prijedloga kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim, a raspravljat će i o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

ZAGREB - Zbog najave Uprave Hrvatskog telekoma o otpuštanju 700 radnika, sindikati koji djeluju u HT-u, Republički sindikat Hrvatske pošte i telekomunikacija i Hrvatski sindikat telekomunikacija, danas, prema najavama organiziraju prosvjed u Zagrebu. U Osijeku je prosvjed najavljen 10. rujna, u Rijeci 13. rujna, a u srijedu 15. rujna u Splitu. Kako je jučer novinarima izjavio direktor Korporativnih komunikacija HT-a Marjan Jurleka, HT će zbog uvođenja novih tehnologija i poboljšanja efikasnosti u poslovanju te u skladu s prihvaćenim Poslovnim planom do kraja ove godine smanjiti broj svojih radnika za ukupno 1064, a svima će biti ponuđene otpremnine.

ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) jučer je pod predsjedanjem guvernera Željka Rohatinskog razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, informaciju o upravljanju međunarodnim pričuvama u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, te izvješće o stanju u bankovnom sustavu u drugom tromjesečju ove godine, priopćeno je iz HNB-a. Temeljna inflacija bila je u srpnju na razini godišnje stope od 1,6 posto.

PETRINJA - Mesna industrija Gavrilović otvorit će Reprodukcijski centar za uzgoj svinja Stanci. Početna proizvodnja u tom centru temelji se na 500 krmača, što osigurava godišnju proizvodnju od 11 tisuća prasadi za daljnji tov u suradnji sa seoskim obiteljskim gospodarstvima. Od te će se količine u prvim godinama izdvajati godišnje tisuću do 1.500 krmača za daljnju reprodukciju, kako bi se u što kraćem roku ponovno pokrenula proizvodnja svinja u petrinjskom kraju. Kako je najavljeno, centar će otvoriti predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader.

SISAK - Sindikati Željezare Sisak u potpunosti podržavaju uvjete koje su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i Vlada dali ruskom Mechelu za sporazumni raskid kupoprodajnog ugovora i izlazak iz Željezare Sisak, izjavio je glavni povjerenik podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u "Mechel Željezari" Sisak Mato Somić. Kazao je da od Mechela traže da radnicima isplati plaće po pravilnicima o radu i o plaćama, te po Zakonu o likvidaciji, sve do njegova izlaska iz tvornice; potpisivanja sporazumnog raskida kupoprodajnog ugovora ili završetka likvidacijskog postupka.

KUSONJE - Polaganjem vijenaca i misom održanom pred kapelom Male Gospe podignutom u spomen na poginule sinoć je u Kusonjama nedaleko Pakraca održana komemoracija 18-orici poginulih pripadnika A satnije Zbora narodne garde Bjelovar i dvojici poginulih pripadnika Specijalne policije Bjelovar koje su pobunjeni Srbi mučki ubili 8. rujna 1991. godine. Održana je također i komemoracija trojici njihovih suboraca koji su na istome mjestu 1993. godine poginuli od podmetnute srpske mine dok su odavali počast svojim ubijenim prijateljima.

Vijenac je u ime Vlade položila potpredsjednica Jadranka Kosor.

OSIJEK - Pripreme za gradnju džamije u Osijeku u tijeku su, a predstoji potpisivanje ugovora s osječkim gradskim Poglavarstvom o kupnji zemljišta u blizini muslimanskog groblja koje se nalazi na prostoru tzv. Bikare, izvan grada. Po riječima Enesa Poljića, glavnog imama osječko-baranjskog nakon natječaja za gradsko zemljište po cijeni od 16 eura za četvorni metar dogovoreno je da će se ovih dana potpisati ugovor za kupnju 3280 četvornih metara. Sama će gradnja početi, kazao je, onda kada se obave svi zakonom propisani poslovi ishodovanja građevinskih i ostalih dozvola, te kada se osiguraju financijska sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙