FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKA POLICIJA TRAŽI 12 HRVATSKIH DRŽAVLJANA NAVODNO POVEZANIH S MAFIJAŠKIM UBOJSTVIMA

ZAGREB/SOFIJA, 5. rujna 2004. (Hina) - Bugarska policija traži dvanaesthrvatskih državljana koje sumnjiči za nekoliko ubojstava počinjenih umafijaškom stilu, objavili su u nedjelju bugarski mediji.
ZAGREB/SOFIJA, 5. rujna 2004. (Hina) - Bugarska policija traži dvanaest hrvatskih državljana koje sumnjiči za nekoliko ubojstava počinjenih u mafijaškom stilu, objavili su u nedjelju bugarski mediji.

Hrvatski državljani osumnjičeni su za niz ubojstava posljednjih tjedana koja su šokirala bugarsku javnost, objavljeno je na internet stranici novinite.com.

"Oni su navodno povezani s pet ubojstava, uključujući ubojstva Milča Boneva i Asena Petrova Čakija prošlog tjedna", rekao je Mario Jančev, čelnik odjela za ubojstva sofijske policije, prenosi novinite.com.

Jančev je naglasio da se najmanje petorica od traženih hrvatskih državljana, stara između 20 i 27 godina, trenutno nalaze u Bugarskoj. On je dodao da je policija otkrila povezanost jednog bugarskog državljana, uhićenog u vezi s ubojstvom Boneva, sa skupinom Hrvata.

Agencija BTA javila je da je policija pozvala građane Sofije da pomognu u hvatanju traženih hrvatskih državljana. Naglašavajući da su u posljednje vrijeme ojačali kontakti bugarskih i hrvatskih kriminalnih skupina, agencija je javila da se pretpostavlja kako se Hrvati skrivaju u unajmljenim stanovima.

Oni su dobro naoružani i zbog toga će im biti teško napustiti Sofiju neprimjećeno, rekao je Jančev, prenosi BTA.

Novinite.com je objavio da se hrvatske kriminalne skupine u Bugarskoj bave uglavnom trgovinom drogom, te da većina njihovih posjeta Bugarskoj koincidira s ubojstvima u Sofiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙