FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boškoskom produljen pritvor; pokreće se istraga

PULA, , 4. rujna 2004. (Hina) - Odluku o 30-dnevnom pritvoru terješenje o pokretanju istrage protiv bivšeg makedonskog ministraunutarnjih poslova Ljube Boškoskog donio je danas istražni sudacŽupanijskog suda u Puli Ivica Stanić, potvrdio je novinarima jedan odbranitelja Boškoskog, pulski odvjetnik Rajko Branković.
PULA, , 4. rujna 2004. (Hina) - Odluku o 30-dnevnom pritvoru te rješenje o pokretanju istrage protiv bivšeg makedonskog ministra unutarnjih poslova Ljube Boškoskog donio je danas istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanić, potvrdio je novinarima jedan od branitelja Boškoskog, pulski odvjetnik Rajko Branković.

Boškoski je uhićen u utorak u Balama nedaleko od Rovinja zbog osnovane sumnje da je 2002. zapovjedio ubojstvo sedmorice ilegalnih imigranata iz Pakistana i Indije. Istražni zahtjev podnesen je za sedam kaznenih djela teškoga ubojstva.

Boškoski, koji ima i hrvatsko državljanstvo, uhićen je nakon što je makedonsko pravosuđe njegov kazneni progon ustupilo Hrvatskoj.

Pulski odvjetnik Rajko Branković u izjavi za novinare izrazio je razočaranost odlukom istražnog suca jer, kako je rekao, u spisu nema dokaza protiv Ljube Boškoskog. Upravo iz tog razloga, rekao je, uložit će žalbu na tu odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙