FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA NASTUPA NA MEĐUNARODNOM SAJMU POLJOPRIVREDE "AGROS 2004" U BANJA LUCI

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska neće ponuditi nešto novo uokviru svog nastupa na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu "Agros 2004"u Banja Luci "jer su hrvatske tvrtke ovdje uglavnom već dobropoznate", izjavio je za banjalučke "Nezavisne novine" generalni konzulRepublike Hrvatske u Banja Luci Ivan Lepoglavec.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska neće ponuditi nešto novo u okviru svog nastupa na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu "Agros 2004" u Banja Luci "jer su hrvatske tvrtke ovdje uglavnom već dobro poznate", izjavio je za banjalučke "Nezavisne novine" generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Ivan Lepoglavec.

"Mi smo orijentirani jedni na druge pa je prekogranična suradnja laka, jer je zasnovana na obostranom interesu", tumači konzul Lepoglavec u osvrtu na nastup Hrvatske na poljoprivrednom sajmu na kojem će sudjelovati i proizvođači iz BiH, SCG-a, Slovenije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Italije i drugih zemalja.

Predsjednik vlade RS-a Dragan Mikerević, upozorio je pak da se bh. poljoprivreda i dalje nalazi u nepovoljnom položaju u odnosu na zemlje u regiji. "Te zemlje imaju snažnije mehanizme zaštite poljoprivrede od nas", ustvrdio je Mikerević.

Iako se u svijetu subvencije za poljoprivrednu proizvodnju smanjuju, taj je model neprimjeren za BiH zbog velikih šteta koje je poljoprivreda pretrpjela za vrijeme rata, istaknuo je predsjednik vlade RS-a, pozivajući stručnjake da iskoriste sajam u Banja Luci kako bi se pronašla rješenja prihvatljiva za BiH, prenose "Nezavisne novine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙