FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZMJENE I DOPUNE PRAVILNIKA O PROVEDBI MODELA KAPITALNIH ULAGANJA

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva zaprimilo je do stupanja na snaguizmjena i dopuna Pravilnika o provedbi modela kapitalih ulaganja, 18.kolovoza ove godine, ukupno 2145 zahtjeva za odobravanje potpora.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva zaprimilo je do stupanja na snagu izmjena i dopuna Pravilnika o provedbi modela kapitalih ulaganja, 18. kolovoza ove godine, ukupno 2145 zahtjeva za odobravanje potpora.

Od toga je u ovoj godini podneseno 350 zahtjeva, a u prošloj 1795, za što je već isplaćeno 50 milijuna kuna kapitalnih potpora.

Izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi modela kapitalnih ulaganja proširen je krug korisnika potpora i na ribare odnosno, kako tumače u Ministarstvu, svi su potencijalni korisnici stavljeni u isti rang.

Naglasivši da je 500 zahtjeva dosad negativno riješeno jer nisu udovoljili uvjetima Pravilnika, iz Ministarstva napominju da se sada zaprimaju novi zahtjevi kojih bi samo u kolovozu i rujnu moglo, kažu, biti 1000.

Brojna investicijska ulaganja poljoprivrednih gospodarstava tijekom ove godine kreditirana su putem poslovnih banaka, ali i kreditnim programima, koji su subvencionirani s većim ili manjim udjelom sredstava proračuna (državnog, lokalnog ili regionalnog) kao što su krediti iz udruženih sredstava Ministarstva, županija, krediti programa Poduzetnik ili krediti HBOR-a.

Izmjenama i dopunama Pravilnika omogućeno je ostvarivanje investicijske potpore za sve kredite, zajmove i financijski leasing u okviru modela kapitalne potpore.

Radi olakšane provedbe tog modela potpore, a na osnovu primjedbi tražitelja investicijske potpore, izmjenom je odobreno prilaganje odgovarajuće potvrde financijske institucije u slučajevima kada za odobrenje kredita nije tražen investicijski program.

Izmjenama je određeno da za kupnju brodskih motora iznos kredita može biti jednak cijeni novog brodskog motora, kako bi kod obnove svoje flote mali i srednji ribari dobili mogućnost ostvarivanja investicijske potpore,

Omogućeno je i pravo na veći iznos potpore za investicije u provedbi Operativnog programa razvitka govedarske proizvodnje u Republici Hrvatskoj, doznaje se iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙