FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SRBIJANSKI PREMIJER POZVAO HAŠKE OPTUŽENIKE DA SE PREDAJU

NOVI SAD,5. rujna 2004.(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunicapozvao je u nedjelju u intrevjuu za novosadski list Dnevnik sve haškeoptuženike da se sami predaju, jer je to najbolja opcija i za Srbiju iCrnu Goru zbog međunarodnih obveza i za pojedince jer im pružaodređene pogodnosti, odnosno obvezuje državu da im pruži odgovarajućupomoć.
NOVI SAD,5. rujna 2004.(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica pozvao je u nedjelju u intrevjuu za novosadski list Dnevnik sve haške optuženike da se sami predaju, jer je to najbolja opcija i za Srbiju i Crnu Goru zbog međunarodnih obveza i za pojedince jer im pruža određene pogodnosti, odnosno obvezuje državu da im pruži odgovarajuću pomoć.

Kao primjer naveo je Hrvatsku i ocijenio da je i "za Srbiju takav oblik suradnje s Haagom najpogodniji".

Objašnjavajući zašto dosad nije uputio takav poziv, Koštunica je kazao kako "direktno obraćanje optuženicima može imati samo manifestacijski karakter, koji ništa ne rješava".

Novinar tjednika Vreme Dejan Anastasijević za beogradski radio B 92 rekao je, komentirajući Koštuničin intervju za Dnevnik, da Koštunica "hvata posljednji vlak" za suradnju s haškim sudom.

"To je definitivno korak naprijed u odnosu na prijašnja stajališta premijera Koštunice", rekao je Anastasijević za beogradski radio B 92 dodajući da, međutim, nije "vidio čak ni naznaku prijetnje da će, ako se oni ne predaju, prema njima biti primijenjena sila, to jest da će biti uhićeni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙