FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ILLIESCU: RUMUNJSKA PODRŽAVA NAPORE SRBIJE I CRNE GORE ZA INTEGRACIJU U EU

BEOGRAD,30. kolovoza(Hina) - Rumunjska je uvijek podržavala ipodržavat će integraciju Srbije i Crne Gore u Europu, rekao je uponedjeljak u Beogradu rumunjski predsjednik Jon Illiescu koji napoziv predsjednika SiCG Svetozara Marovića boravi u službenom posjetutoj zemlji.
BEOGRAD,30. kolovoza(Hina) - Rumunjska je uvijek podržavala i podržavat će integraciju Srbije i Crne Gore u Europu, rekao je u ponedjeljak u Beogradu rumunjski predsjednik Jon Illiescu koji na poziv predsjednika SiCG Svetozara Marovića boravi u službenom posjetu toj zemlji.

Kako su nakon susreta priopćili novinarima, glavna tema razgovora dvojice predsjednika bilo je zajedničko približavanje europskim integracijama i liberalizacija viznog režima.

Illiescu i Marović također su rekli kako su predstavnici ministarstava unutrašnjih i vanjskih poslova dviju zemalja postigli dogovor oko nekoliko mjera koje bi trebale pridonijeti liberalizaciji postojećeg viznog režima. Te mjere predviđaju pojednostavljenje procedure za izdavanje viza, uvođenje besplatnih viza za neke kategorije, otvaranje rumunjskog konzulata u Vršcu i zajednički zahtjev kojeg će Rumunjska i Srbija i Crna Gora uputiti Bruxellesu za tehničku pomoć u cilju modernizacije sustava izdavanja viza i kontrole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙