FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOEREN JESSEN-PETERSEN STIGAO U POSJET BEOGRADU

BEOGRADUBEOGRAD,30. kolovoza 2004(Hina) - Novi šef UN-ove misije na KosovuSoeren Jessen-Petersen stigao je u ponedjeljak u prvi posjet Beogradu,gdje je sa srbijanskim čelnicima razgovarao o decentralizaciji vlasti,novim sigurnosnim mjerama, ekonomski održivom sustavu te o lokalnojsamoupravi i predstojećim izborima na Kosovu.
BEOGRAD,30. kolovoza 2004(Hina) - Novi šef UN-ove misije na Kosovu Soeren Jessen-Petersen stigao je u ponedjeljak u prvi posjet Beogradu, gdje je sa srbijanskim čelnicima razgovarao o decentralizaciji vlasti, novim sigurnosnim mjerama, ekonomski održivom sustavu te o lokalnoj samoupravi i predstojećim izborima na Kosovu.

Jessen-Petersen je nakon susreta s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, istaknuo kako želi otvoren i konstruktivan dijalog.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu rekao je kako je zadovoljan susretom s Tadićem dodajući kako je u intersu regije i ljudi da Kosovo bude multietničko, sigurno za sve koji tamo žive te da se treba svima za to pružiti mogućnost.

"Bit će još prilike da razgovaramo i ispunimo sadržajem sva pitanja te da raspravimo o prištinskom i beogradskom planu za Kosovo, kao o dva legitimna, jednakopravna plana za traženje rješenja za decentralizaciju, nove sigurnosne garancije, ekonomski prosperitet i stabilnost na Kosovu i Metohiji", rekao je novinarima predsjednik Srbije Boris Tadić .

Jessen-Petersen je prije susreta s Tadićem razgovarao s ministrom vanjskih poslova SiCG Vukom Draškovićem, a poslije podne se susreo s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.

Šef UNMIK-a će u Beogradu razgovarati i s veleposlanicima zemalja članica Kontaktne skupine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙