FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

beograd: odgođen najavljeni nastavak suđenja za zločin na "Ovčari"

SiCG-OVČARA-SUĐENJEbeograd: odgođen najavljeni nastavak suđenja za zločin na "Ovčari"Beograd,25. kolovoza(Hina) - Nastavak suđenja optuženima za ratnizločin nad hrvatskim ratnim zarobljenicima, počinjen na Ovčari kodVukovara u studenome 1991. godine, odgođen je u srijedu zbogliječničkog izvješća da jedan od optuženih, Predrag Dragović, nijepsihički sposoban za suđenje, ali bi se ono moglo nastaviti već učetvrtak.
Beograd,25. kolovoza(Hina) - Nastavak suđenja optuženima za ratni zločin nad hrvatskim ratnim zarobljenicima, počinjen na Ovčari kod Vukovara u studenome 1991. godine, odgođen je u srijedu zbog liječničkog izvješća da jedan od optuženih, Predrag Dragović, nije psihički sposoban za suđenje, ali bi se ono moglo nastaviti već u četvrtak.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Posebnog odjela Okružnog suda za ratne zločine u Beogradu Vesko Krstajić odlučio je nastavak suđenja odgoditi za četvrtak ako psihijatar u međuvremenu procijeni da je Predrag Dragović sposoban za suđenje. Dragović je pred sudom izjavio da se osjeća sasvim sposobnim i dodao da ga odgoda suđenja dodatno opterećuje.

Nakon što je u prvome dijelu javne rasprave, završene 5. srpnja, svih 17 optuženih zanijekalo krivnju za ubojstvo najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika, u nastavku suđenja počinje dokazni postupak u kojemu su u srijedu trebala biti saslušana i dva svjedoka-suradnika, Spasoje Petković i Boža Latinović, te nekoliko svjedoka iz Hrvatske.

Tijekom ovog djela dokaznog postupka, koji je planiran za razdoblje od 25. kolovoza do 2. rujna, pred Specijalnim vijećem za ratne zločine u Beogradu predviđeno je saslušanje osam oštećenih iz Zagreba. Glasnogovornik Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je za beogradski radio B92 "da je taj dio dokaznog postupka iznimno važan s aspekta optužbe i trebalo bi prikazati pravu sliku onoga što se dogodilo".

Optuženi su Milan Lančužanin i Marko Ljuboj, zapovjednik postrojbe "Leva supoderica" i njegov zamjenik, kao i njezini pripadnici Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoš, Đorđe Šošić, Predrag Dragović, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba i Milan Bulić. Optuženi su i zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara i njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, te pripadnici TO Jovica Perić, Ivan Anastasijević (ranije Ivan Husnik), Predrag Madžarac i Milan Vojnović.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙