FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati
ZAGREB, 19. kolovoza 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati

ZAGREB - Vozači, ljubitelji "dobre kapljice" od sutra će morati odustati od vožnje ako su uz objed popili i najmanju količinu vina ili nekog drugog alkohola jer novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama ne dozvoljava niti kap alkohola u krvi vozača. Ako uz minimalnu količinu alkohola u organizmu, vozač usred dana zaboravi još upaliti i svijetla na svom automobilu, od sutra će za to biti kažnjen s gotovo dvije tisuće kuna, koje bi uštedio samo dan ranije dok je na snazi bio stari zakon. Osim potpune zabrane alkohola i obveze vožnje s upaljenim svjetlima i tijekom dana novi zakon povisio je sve dosadašnje kazne za prometne prekršaje.

ZAGREB - Obavještajne službe, vojska i policija više nikada neće biti politizirane i stranke neće nadzirati njihov rad, izjavio je jučer u Hvaru za Hrvatski radio predsjednik Republike Stjepan Mesić. Medijske napise o smjeni Damira Lončarića s mjesta ravnatelja Obavještajne agencije (OA) zbog pritiska Sanaderove vlade ocijenio je nagađanjima. Dodao je kako očekuje da će se ovu jesen "malo više pozabaviti zakonom o obavještajnim službama". Taj je zakon Predsjednik Republike ocijenio "relativno dobrim", rekavši da će uz određene izmjene biti još bolji.

ZAGREB - Turski državljanin kojeg je njemačka policija uhitila zbog anonimnih dojava o bombama postavljenim u zrakoplovima Croatia Airlinesa po najnovijim informacijama ima i hrvatsko državljanstvo i govori hrvatski jezik, što pojašnjava činjenicu da je dojave uputio na hrvatskom jeziku, izjavio je jučer glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Mehun je za Hinu kazao da je ta informacija potvrđena i u Hrvatskoj, pojašnjavajući da je uhićeni K.S. hrvatsko državljanstvo stekao po majci Hrvatici. Rođen je u Njemačkoj, a prebivalište mu je u Frankfurtu. K.S. je njemačkoj policiji koja ga je uhitila 17. kolovoza priznao da je autor lažnih prijava, izrazio žaljenje zbog toga i objasnio kako se htio našaliti. Nad njim se i dalje provode istražne radnje, ali nije u istražnom zatvoru, kazao je Mehun.

ZAGREB - Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Tomislav Josip Mlinarić potvrdio je jučer da će u petak početi ultrazvučna provjera osovina nagibnih vlakova HŽ-a. Nagibni vlakovi su u prometu, a paralelno će se obaviti ultrazvučna provjera, izjavio je Mlinarić, koji je s državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva Vladimirom Vrankovićem u Banskim dvorima razgovarao s predsjednikom Uprave Njemačkih željeznica Hartmuntom Mehdornom. Prema Mlinarićevim riječima, pretpostavlja se da se u slučaju napuknuća osovine na jednom nagibnom vlaku Njemačkih željeznica radi o dinamičkim problemima koji se mogu javiti nakon nekog vremena, vožnje i opterećenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙