FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUGOVA, REXHEPI I FIESCHI PONOVO POZVALI KOSOVSKE SRBE DA IZAĐU NA IZBORE

PRIŠTINA,20. kolovoza 2004.(Hina) - Kosovski premijer Bajram Rexhepi u petak je nakon sastanka s novim civilnim upraviteljem UN-a naKosovu, Sorenom Jessenom Petersenom pozvao kosovske Srbe da izađu najesenje izbore i dodao kako je bilo kakvo postavljanje uvjeta snjihove strane neprihvatljivo.
PRIŠTINA,20. kolovoza 2004.(Hina) - Kosovski premijer Bajram Rexhepi u petak je nakon sastanka s novim civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu, Sorenom Jessenom Petersenom pozvao kosovske Srbe da izađu na jesenje izbore i dodao kako je bilo kakvo postavljanje uvjeta s njihove strane neprihvatljivo.

Rexhepi je vlasti u Beogradu pozvao da promijene stajalište i ne spriječavaju kosovske Srbe da izađu na opće izbore koji će se na Kosovu održati 23. listopada.

O pripremama za jesenske izbore u Prištini su u petak razgovarali i kosovski predsjednik Ibrahim Rugova i šef Misije OESS-a na Kosovu Pascal Fieschi, koji su također ponovili poziv kosovskim Srbima da sudjeluju na izborima.

"Sudjelovanje na izborima u interesu je kosovskih Srba. Kao manjini u kosovskoj je skupštini za njih rezervirano 20 mjesta, a ako sudjeluju na izborima dobit će ih još više", rekao je Rugova dodajući kako će kosovske institucije zajedno s UNMIK-om i Misijom OESS-a činiti sve kako bi na izbore izašli svi jer je to u njihovom interesu.

Administracija UNMIK-a izjasnila se da eventualno nesudjelovanje Srba neće osporiti legitimitet općih izbora na jesen. Kosovski Srbi nisu sudjelovali na prvim općinskim izborima na Kosovu nakon rata, ali su sudjelovali u proteklim parlamentarnim i općinskim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙