FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Swisspeace" najavljuje mogućnost novih nereda na Kosovu

PRIŠTINA,16. kolovoza 2004(Hina) - Švicarska Fondacija za mir"Swisspeace" u najnovijem izvješću za Kosovo ocjenjuje da je nakon ožujskih nereda, stanje vidno stabilizirano, ali da to nijepokazatelj trajne stabilnosti, prenose u ponedjeljak kosovskimediji.
PRIŠTINA,16. kolovoza 2004(Hina) - Švicarska Fondacija za mir "Swisspeace" u najnovijem izvješću za Kosovo ocjenjuje da je nakon ožujskih nereda, stanje vidno stabilizirano, ali da to nije pokazatelj trajne stabilnosti, prenose u ponedjeljak kosovski mediji.

Gospodarska situacija, smanjivanje prihoda od dijaspore i stranih donatora, visoka stopa nezaposlenosti te opća frustracija zbog nerješavanja kosovskog pitanja, glavni su razlozi koji, smatra ta fondacija, sprečavaju da dođe do konačno smirivanja stanja na Kosovu, prenose u ponedjeljak prištinski dnevnici na albanskom jeziku.

U vezi s mogućnošću ponavljanja nereda na Kosovu poput ožujskih nereda, zamjenik civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, Charles Brayshow je izjavio da administracija UN-a (UNMIK) ne raspolaže takvim informcijama, te je ponovio da UNMIK radi na iskorjenjivanju tih uzroka.

Veći dio izvješća švicarske fondacije o situaciji na Kosovu posvećen je ožujskim neredima. Fondacija ocjenjuje da se kosovska vlada nije konačno uhvatila ukoštac s uzrocima koji su doveli do nereda te postoji potencijalno velika opasnost od novih nereda protiv srpske manjine ili protiv međunarodne zajednice na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙