FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER S POLITIČKIM VODSTVOM BIH O GOSPODARSTVU

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Socioekonomska stabilnost danas jenajveći problem Bosne i Hercegovine za čije je rješavanje potrebangospodarski razvoj u čije su uključivanje pozvane i hrvatske tvrtke,a bila je to u ponedjeljak u Zagrebu glavna tema razgovorapredsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera i člana predsjedništva BiHDragana Čovića.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Socioekonomska stabilnost danas je najveći problem Bosne i Hercegovine za čije je rješavanje potreban gospodarski razvoj u čije su uključivanje pozvane i hrvatske tvrtke, a bila je to u ponedjeljak u Zagrebu glavna tema razgovora predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera i člana predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Izjavu novinarima Sanader i Čović dali su nakon sastanka hrvatskoga premijera s političkim vodstvom BiH, s članom predsjedništva i ministrima. Uz Čovića, dopredsjednika HDZ-a BiH bio je i predsjednik te stranke Bariša Čolak, a izaslanstvo je ranije u ponedjeljak razgovaralo s predstavnicima bosanskohercegovačkih Hrvata u Republici Hrvatskoj.

Nama je "vrlo bitno da gospodarstvo Bosne i Hercegovine dobije jednu snažniju dimenziju jer to je danas najveći problem BiH, socioekonomska stabilnost", kazao je Čović.

BiH putem prijatelja u svijetu nastoji ostvariti kvalitetniji investicijski zamah pa tako i preko Hrvatske, koja je najveći vanjskotrgovinski partner BiH, rekao je.

"Bez tog gospodarskog zamaha svi naši procesi koje mi uistinu imamo u planu u uraditi u iduće tri, četiri godine ići će mnogo sporije", rekao je Čović.

Član BH predsjedništva uvjeren je da je njegova zemlja napravila dosta liberalno zakonodavstvo koje potiče ulaganja, napose za desetak velikih projekata u koje bi se mogle uključiti vodeće hrvatske tvrtke već prisutne u BiH.

Sanader je kao jedan od atraktivnih projekata u pripremi naveo Hidroelektranu Mostarsko Blato.

Da su obje zemlje spremne poraditi na razvoju gospodarske suradnje pokazuje i planiranje skorašnjeg susreta s predsjednikom BH Vlade Adnanom Terzićem, u kojem će dominirati gospodarski aspekti suradnje te infrastrukturni projekti, a koji je novinarima najavio premijer Sanader.

Sanader je dodao da je s političkim vodstvom BiH razgovarao i o procesu pristupanja Hrvatske prema EU, koji je bitan i za BiH jer je to i njezin cilj.

"Što bude Hrvatska brže išla to će sigurno ići i BiH brže", rekao je.

Razgovaralo se i lokalnim izborima koji će se u BiH održati 2. listopada.

Bosanskohercegovačkim Hrvatima koji žive u Hrvatskoj, vlada će pružiti logističku potporu kako bi i oni mogli glasovati na tim izborima, kao što je to činila i tijekom prethodnih izbora, rekao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙