FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SOFTIĆ: HRVATSKA VOJSKA POČINILA AGRESIJU U BIH NO NE I GENOCID

ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - U razgovoru za banjalučke"Nezavisne novine", pravni zastupnik Bosne i Hercegovine u tužbiprotiv Srbije i Crne Gore Sakib Softić naglašava da je dokazano da jei vojska Republike Hrvatske počinila agresiju i djelomičnu okupaciju uBiH, ali, kako ističe, "nema razloga za podizanje tužbe protivHrvatske jer nije bilo genocida".
ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - U razgovoru za banjalučke "Nezavisne novine", pravni zastupnik Bosne i Hercegovine u tužbi protiv Srbije i Crne Gore Sakib Softić naglašava da je dokazano da je i vojska Republike Hrvatske počinila agresiju i djelomičnu okupaciju u BiH, ali, kako ističe, "nema razloga za podizanje tužbe protiv Hrvatske jer nije bilo genocida".

"U presudama nekim Hrvatima iz BiH navedeno je da su oni počinili zločine u okružju međunarodnog oružanog sukoba i djelomične okupacije, što znači da je za Međunarodni sud potpuno nesporno da je postojala agresija Hrvatske na BiH i da je postojala djelomična okupacija", kaže Softić za banjalučki list. Na pitanje novinara ne bi li bilo logično da ukoliko postoji tužba protiv jedne zemlje za agresiju, da to postoji i protiv druge, Softić ukazuje da je "tužba protiv SCG-a za genocid, dok je agresija okružje u kojem je počinjen genocid", prenose "Nezavisne novine". "Mi sudom tražimo da se dokaže da je nad nesrpskim stanovništvom u BiH počinjen genocid", objasnio je Softić u razgovoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙