FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BIH OČEKUJE OD HRVATSKE DOZVOLU ZA KORIŠTENJE HRVATSKOG DRŽAVNOG ARHIVA

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski ured iz BiH za vezu sICTY-jem ima još pet tjedana za predaju haaškom tužiteljstvu zapisnikasa sjednica Hrvatske demokratske zajednice BiH, Vlade tzv. HrvatskeRepublike Herceg-Bosne i Sabora Herceg-Bosne radi pripreme suđenjaPrlićevoj skupini, ističe Radio Slobodna Europa.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski ured iz BiH za vezu s ICTY-jem ima još pet tjedana za predaju haaškom tužiteljstvu zapisnika sa sjednica Hrvatske demokratske zajednice BiH, Vlade tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne i Sabora Herceg-Bosne radi pripreme suđenja Prlićevoj skupini, ističe Radio Slobodna Europa.

"Određene rezultate i dokumentaciju smo prikupili. Ovih dana intenzivno radimo na prikupoljanju informacija, dakle, radi se o zapisnicima, o stenogramima sa sjednica, bilo da je riječ o stranačkim ili o državnim aktrivnostima", sitiče u razgovoru za postaju Goran Mihaljević, hrvatski časnik iz BiH za vezu pri ICTY-ju.

U središtu je pozornosti predstojeći susret sa službenih predstavnicima vlasti u Republici Hrvatskoj i odobrenje za ulazak u središnji Državni arhiv Hrvatske, jer mnogi mnogi ukazuju da bi se dio dokumentacije mogao nalaziti u Zagrebu, prenosi postaja.

"Naime, u petak 27. kolovoza ove godine imat ću sastanak s voditeljem Ureda za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju Republike Hrvatske gospodinom Jakšom Muljačićem pomoćnikom ministrice pravosuđa i uprave, zaduženog za ovu problematiku", tumači Mihaljević za RFE, najavljujući da će na tom sastanku upoznati sugovornike sa zahtjevom haaškog tužiteljstva, upućenom hrvatskoj komponenti Federacije BiH.

"Očekujemo da ćemo od službenih institucija Republike Hrvatske, prije svega Ministarstva pravosuđa i uprave, dobiti dozvolu za ulazak u državni središnji arhiv, pa će već od ponedjeljka određeni djelatnici iz mog ureda ući, temeljem ovog odobrenja, u središnji državni arhiv RH i pokušati naći, tražiti dokumentaciju koju od nas zahtijeva Tužiteljstvo", najavljuje Mihaljević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙