FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŽRTVE RATA IZ BIH NE ŽELE DA OPTUŽENIMA ZA RATNE ZLOČINE SUDI U BEOGRADU I ZAGREBU

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Sarajevska udruga "Žena - žrtvarata" prosvjedovala je uz potporu još 32 udruge žrtava rata iz BiHpred sarajevskim uredom ICTY-a protiv izjave Vijeća sigurnosti UN-a opromjeni pravilnika haaškog suda po kojoj bi se nižerangirani predmetiod početka 2005. godine osim u BiH trebali procesuirali i u Zagrebu iBeogradu, javljaju banjalučke "Nezavisne novine".
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Sarajevska udruga "Žena - žrtva rata" prosvjedovala je uz potporu još 32 udruge žrtava rata iz BiH pred sarajevskim uredom ICTY-a protiv izjave Vijeća sigurnosti UN-a o promjeni pravilnika haaškog suda po kojoj bi se nižerangirani predmeti od početka 2005. godine osim u BiH trebali procesuirali i u Zagrebu i Beogradu, javljaju banjalučke "Nezavisne novine".

"Ova izjava je šok. Žrtve to nikada neće dopustiti. Zločincima se može suditi u Den Haagu ili u BiH, a nikako u Beogradu ili Zagrebu. Ni jedna žrtva neće pristati svjedočiti u zemlji koja je počinila agresiju", prenosi list riječi predsjednice udruge Bahrije Hasečić.

Zahtjev da se rad ICTY-ja nastavi ili da se suđenja za ratne zločine vode na Sudu BiH predan je u srijedu Donu Kingu, zamjeniku Misije haaškog suda u BiH, koji je obećao da će ga proslijediti ICTY-ju, doznaju "Nezavisne novine".

Slavko Jovičić, predsjednik Saveza logoraša RS, tvrdi pak da se zločincima ne može suditi u Beogradu i Zagrebu ali ni u BiH. Podupiremo apel da e svim ratnim zločincima sudi pred haaškim sudom, ističe Jovičić i dodaje: "Tražimo da se produži njegov rad do 2008. g. jer u protivnom ne bi ostvario svoj cilj, a to je konačna istina", naglašava on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙