FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAPAD NA IRAČKI NAFTOVOD PODIGAO CIJENE NAFTE

LONDON, 26. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte na svjetskomtržištu danas su porasle pod utjecajem vijesti o sabotažama koje supogodile osam naftovoda u Iraku, potaknuvši strahove od novih prekidaizvoza nafte iz tog značajnog svjetskog proizvođača.
LONDON, 26. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle pod utjecajem vijesti o sabotažama koje su pogodile osam naftovoda u Iraku, potaknuvši strahove od novih prekida izvoza nafte iz tog značajnog svjetskog proizvođača.

Barel nafte na tržištu u New Yorku poskupio je 31 cent, na 44,78 dolara, nakon jučerašnjeg pojeftinjenja za 1,74 dolara. Nafta marke Brent u Londonu poskupjela je za 22 centa, na 40,9 dolara, nakon što joj je cijena dan ranije pala za 1,64 dolara.

Na osam naftovoda u južnom Iraku izvršeni su napadi tijekom noći, izjavio je danas dužnosnik tvrtke South Oil Company koji je želio ostati neimenovan.

Trgovci kažu da su vijesti iz Iraka izazvale rast cijena nafte. "U novinama se mogu vidjeti naslovi o problemima u južnom Iraku, sinoćnjim sabotažama na naftovode", kazao je trgovac brokerske kuće Prudential Bache Christopher Bellew.

"To je izazvalo rast cijena u jednom trenutku i za pola dolara, no potom se cijena nešto spustila. Još nije potpuno jasno što se događa. Ranije se činilo da će izazvati prekid izvoza, no sada izgleda da možda neće", dodao je Bellew.

Cijene nafte jučer su potonule budući su se špekulatori odlučili na dobitonosne prodaje, obzirom da su se nešto poboljšali izgledi za isporuke nafte na svjetsko tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙