FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUKOS BI MOGAO U STEČAJ ZA NEKOLIKO DANA

LONDON, 16. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Ruski naftni div Jukos u idućihnekoliko dana mogao bi podnijeti zahtjev za pokretanje stečajnogpostupka ako ruske vlasti ne popuste s pritiskom na tu kompaniju,izjavio je financijski direktor Jukosa, Bruce Misamore u intervjuu zaFinancial Times.
LONDON, 16. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Ruski naftni div Jukos u idućih nekoliko dana mogao bi podnijeti zahtjev za pokretanje stečajnog postupka ako ruske vlasti ne popuste s pritiskom na tu kompaniju, izjavio je financijski direktor Jukosa, Bruce Misamore u intervjuu za Financial Times.

"Ako smo nelikvidni, jer nemamo novca za plaćanje naših računa, moramo proglasiti stečaj. Mislim da je to vrlo vjerojatno. Stečaj nije loš scenarij uz pretpostavku da je sve učinjeno u skladu sa zakonom", izjavio je Misamore.

Kazao je da porezne vlasti na ime poreznog duga iz 2000. u visini 3,4 milijarde dolara sada uzimaju oko polovine mjesečnog pritoka gotovine te kompanije, koji doseže 1,8 milijardi dolara. "Sva gotovina je uzeta. Ne možemo preživjeti", rekao je.

Nedavni rast cijena nafte na svjetskom tržištu, koji trgovci naftom djelomice pripisuju i neizvjesnostima u pogledu opstanka Jukosa, omogućio je toj kompaniji dodatne prihode, no nije promijenio situaciju u kojoj se ona nalazi, odnosno da će do sredine mjeseca ostati bez dovoljno novca.

Po riječima Misamorea, upravni odbor Jukosa ovoga tjedna će se sastati kako bi razmotrio planirano smanjenje kapitalnih izdvajanja i operativnih troškova, koje bi moglo "znatno pogoditi naftnu proizvodnju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙