FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIJENE NAFTE I DALJE RASTU; OPEC NE MOŽE NIŠTA UČINITI

LONDON, 3. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte danas suna svjetskim tržištima dosegnule nove najviše razine zbog zabrinutostioko nedostatne ponude.
LONDON, 3. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte danas su na svjetskim tržištima dosegnule nove najviše razine zbog zabrinutosti oko nedostatne ponude.

Cijena barela nafte na londonskom tržištu s rokom isporuke u rujnu porasla je 43 centa, na 40,40 dolara, najviše od listopada 1990. Na američkom tržištu dosegnula je i 44,24 dolara po barelu prije nego je neznatno pojeftinila.

Najnoviji skok cijena 'crnoga zlata' potaknuo je predsjednik OPEC-a Purnomo Yusgiantoro, izjavivši da taj naftni kartel više nema dodatne ponude koja bi odmah mogla bili dostupna. "Cijene nafte vrlo su visoke, to je ludo. Nema dodatne ponude", rekao je Yusgiantoro u Jakarti.

Njegove izjave samo su potvrdile ono što je jučer kazao alžirski ministar za naftu Chakib Khelil o tome da je OPEC učinio sve što je mogao na zaustavljanju ovogodišnje trenda rasta cijena. "OPEC ne može ništa učiniti", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙