FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PODUZETNICI REGIJE EMILIA ROMAGNA PODRŽAVAJU NASTAVAK ŠIRENJA EU-A

ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Poduzetnici talijanske regijeEmilia Romagna su "eurooptimisti" i podržavaju nastavak širenjaEuropske unije pokazala je anketa koju je u srpnju proveo regionalniogranak Nacionalne konfederacije obrtnika, malih i srednjih poduzeća,prenosi portal Emilianet u utorak.
ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Poduzetnici talijanske regije Emilia Romagna su "eurooptimisti" i podržavaju nastavak širenja Europske unije pokazala je anketa koju je u srpnju proveo regionalni ogranak Nacionalne konfederacije obrtnika, malih i srednjih poduzeća, prenosi portal Emilianet u utorak.

U anketi je sudjelovalo 106 poduzetnika regije Emilia Romagna koji su odgovarali na pitanja koristi li, ili šteti, talijanskom gospodarstvu i njihovom poduzeću širenje EU-a na 25 članica, kojim bi državama trebalo dati prednost u daljnjim širenjima, te kako ocjenjuje rad EU-a, navodi portal.

Širenje EU-a, po ocjeni ispitanih poduzetnika, prilika je za oživljavanje gospodarstva i reafirmaciju uloge Europe u svjetskoj politici, dok ih je samo 20 posto odgovorilo kako širenje EU-a smatra prilikom da raspolaže jeftinijom radnom snagom, navodi Emilianet.

"Glede daljnjih širenja Europe pozornost je usmjerena uglavnom na istok ali i na jug. Najčešće navedene zemlje u anketi su Hrvatska, Rusija i Rumunjska. Protivljenje daljnjem širenju iskazao je tek mali broj poduzetnika", piše Emilianet i dodaje kako je anketa pokazala da priključenje Turske EU-u odobrava trećina ispitanih poduzetnika, dok bi za veliku većinu ispitanih otvaranje mogućnosti pristupa EU-u Izraela, Palestine i Maroka bilo preuranjeno

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙