FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI VELEPOSLANIK U BIH POZVAO NA USPOSTAVU MEHANIZAMA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

SARAJEVO, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Veleposlanik Velike Britanije uBosni i Hercegovini Ian Cliff pozvao je vlasti te zemlje da uspostaveučinkovite mehanizme za borbu protiv korupcije koja, kako je rekao,otežava put zemlje prema euroatlantskim integracijama.
SARAJEVO, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Ian Cliff pozvao je vlasti te zemlje da uspostave učinkovite mehanizme za borbu protiv korupcije koja, kako je rekao, otežava put zemlje prema euroatlantskim integracijama.

Cliff je to rekao na konferenciji za novinare u Sarajevu tijekom koje je predstavljena Studija sustava nacionalnog integriteta BiH koju je izradio Transparency International (TI) BiH, a u kojoj se upozorava da se korupcijom podupire mreža kojom se financiraju ratni zločinci.

"Borba protiv korupcije povezana je s borbom protiv organiziranoga kriminala. U Bosni i Hercegovini korupcija je povezana i s mrežom koja pomaže skrivanje osumnjičenih za ratne zločine", rekao je veleposlanik Cliff.

Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva pozvao je vlasti BiH da se u izgradnji institucija koriste analizom iz studije Transparency Internationala. Pri tome je istaknuo i značenje istraživačkog novinarstva u razotkrivanju korupcije.

Prema rezultatima istraživanja građani najmanje vjeruju političkim strankama i smatraju ih najkorumpiranijima, dok medije i nevladine organizacije svrstavaju među najmanje korumpirane.

U Studiji sustava nacionalnog integriteta BiH ističe se kako domaće institucije funkcioniraju pod stalnim pritiskom međunarodne zajednice te su sve manje sklone same poduzimati "teže" poteze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙