FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MONTGOMERY ZADOVOLJAN ZBOG NAPRETKA HRVATSKE U PROCESU PRIBLIŽAVANJA EU-U I NATO-U

ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Radostan sam zbog napretka Hrvatskeu procesu približavanja Europskoj uniji, NATO-u i ostalimeuroatlantskim institucijama, naglašava u razgovoru za Glas Amerikebivši američki veleposlanik u Hrvatskoj William Montgomery.
ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Radostan sam zbog napretka Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji, NATO-u i ostalim euroatlantskim institucijama, naglašava u razgovoru za Glas Amerike bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj William Montgomery.

Hrvatska se sada smatra članicom europske zajednice, dodaje Montgomery, ocjenjujući to prednošću "jer ste primljeni kao normalna zemlja".

"Eventualni nedostatak mogu biti događaji koji su zahvatili Hrvatsku i susjedne zemlje na Balkanu početkom 90-ih i zbog toga možda neki Hrvati misle da naši odnosi nisu bliski jer niste imali iste poglede na stvarnost kao što imate danas", napominje bivši američki veleposlanik u razgovoru za VOA-u i uvjerava: "Danas ste prihvaćeni kao prijatelji te kao normalna i demokratska zemlja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙