FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BIH NAKON ULASKA SLOVENIJE U EU POVEĆALA ROBNU RAZMJENU S HRVATSKOM I SCG-OM

ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Nakon ulaska Slovenije u Europskuuniju i povećanja carina na 15 posto, u Bosni i Hercegovini povećao seudio trgovinske razmjene s drugim državama bivše Jugoslavije,prvenstveno s Hrvatskom i SCG-om, piše ljubljansko Delo od utorka.
ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Nakon ulaska Slovenije u Europsku uniju i povećanja carina na 15 posto, u Bosni i Hercegovini povećao se udio trgovinske razmjene s drugim državama bivše Jugoslavije, prvenstveno s Hrvatskom i SCG-om, piše ljubljansko Delo od utorka.

Hrvatska i Srbija i Crna Gora vodeći su vanjskotrgovinski partneri bosansko-hercegovačkih entiteta, piše list navodeći podatak da hrvatski izvoz u Federaciju BiH u prvih sedam mjeseci ove godine bilježi porast od 10,3 posto te da je Hrvatska BiH izvezla robe u vrijednosti od 717 milijuna KM. FBiH je u Hrvatsku izvezla robu u vrijednosti od 282,1 milijun što je povećanje od 45,8 posto dok se izvoz FBiH u Sloveniju u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjio za 4,6 posto i iznosi 114,1 milijun KM, bilježi list. Istovremeno se u oba entiteta BiH povećala industrijska proizvodnja, kao i uvoz i izvoz u odnosu na isto razdoblje prošle godine, napominje list.

List navodi da je prvi trgovinski partner republike Srpske SCG, Federacije BiH Hrvatska, dok je Slovenija po vrijednosti trgovinske razmjene četvrti vanjskotrgovinski partner FBiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙