FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 3. kolovoza (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21sat.
ZAGREB, 3. kolovoza (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sat.

STOCKHOLM - Hrvatska tenisačica Silvija Talaja plasirala se u 2. kolo 140.000 dolara vrijednog WTA turnira u Stockholmu. Talaja je u dvoboju 1. kola svladala Ukrajinku Jelenu Tatarkovu sa 2-6, 6-2, 6-4. U 2. kolu Talaja će igrati protiv pobjednice dvoboja između Australke Alicije Molik i Šveđanke Hanne Nooni.

ZAGREB - Ministar znanosti obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Dragan Primorac primio je danas Zlatka Matešu, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora i Ivicu Stošića-Miočića, glavnog tajnika HOO-a koji su ga izvijestili o tijeku priprema za olimpijske igre u Ateni. Čelnici HOO-a zahvalili su ministru Primorcu na financijskoj pomoći, te ga izvijestili da su zahvaljujući vrlo dobroj suradnji Vlade i HOO-a na veliko zadovoljstvo hrvatskih športaša i trenera sve pripreme pravodobno završene i da se s nestrepljenjem očekuje početak Olimpijskih igara. Gosti iz HOO-a izvijestili su ministra kako su uz financijsku pomoć Vlade kupljeni novi rekviziti hrvatskim sportašima, pa su tako nabavljeni dva čamca za veslanje, tri kompleta jedrilica s jedrima i jarbolima, kajaci za hrvatske kajakaške i zaključeno je da su hrvatski sportaši najbolje opremljeni od svih dosadašnjih olimpijskih igara. Čelnici HOO-a pozvali su ministra na svečanost ispraćaja hrvatskih športaša na OI, koja će se održati u hotelu Sheraton 10. kolovoza u 14,30 sati, a dogovorene su i aktivnosti za vrijeme ministrova boravka u Ateni kao što su podzianje hrvatske zastave u olimpijskom selu, otvaranje hrvatske kuće itd.

PULA - Mala ali izabrana boksačka "karavana" predstavit će hrvatsku "plemenitu vještinu" na olimpijskim igrama u Ateni - izbornik Pero Tadić, trener Drago Mijić te boksači Mario Šivolija i Vedran Đipalo osvajaći srebrne odnosno brončane medalje na Europskom prvenstvu u Puli. Po riječima izbornika Tadića naši su boksači spremni za "olimpijske" okršaje obzirom da se već dva mjeseca nalaze na okupu, najprije na Bjelolasici, potom u Puli a nastupili su i na predolimpijskom turniru u Ateni.

"Zadovoljan sam učinjenim tijekom priprema, treniralo se 2-3 puta dnevno, a dečki su svoj dio posla odradili maksimalno", kazao je izbornik Tadić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli dodavši kako je Šivolija od EP-a u veljači strašno napredovao, a za njim, kako je rekao, puno ne zaostaje ni Đipalo.

PEKING - Hrvazski treneri Srećko Juričić i Branko Ivanković nisu se uspjeli sa svojim reprezentacijama kvalificirati u finale Azijskog nogometnog prvenstva koje se igra u Kini. Juričićev Bahrein izgubio je polufinalni dvoboj protiv branitelja naslova Japana sa 3-4 nakon produžetaka, dok je Iran Branka Ivankovića pokleknuo protiv domaćina Kine sa 4-5 tek nakon izvođenja 11-eraca, nakon 120 minuta bilo je 1-1.

BRESCIA - Legendarni talijanski nogoemtaš Roberto Baggio (37) koji je, činilo se, u svibnju ove godine završio svoju igračku karijeru, izjavio je kako još uvijek nije definitivno "objesio kopačke o klin". Baggio je dobio ponude talijanskih prvoligaša Bologne i Fiorentine, te možda ipak odigra još jednu sezonu.

"Još uvijek nisam odlučio hoću li nastaviti karijeru", izjavio je Baggio u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

LONDON - Vezni nogometaš Manchester Uniteda Paul Scholes (29) odlučio je oprostiti se od igranja za reprezentaciju Engleske, te se ubuduće posvetiti isključivo igranju klupskog nogometa. Scholes je za Englesku nastupio 66 puta, te postigao 14 pogodaka.

"To nije odluka koju sam donio naprečac. Već dugo razmišljam o napuštanju reprezentacije i mislim da je sada pravi trenutak", rekao je Scholes.

PARIZ - Francuska muška štafeta na 4x400 metara, koja je osvojila drugo mjesto na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u Parizu, naknadno je proglašena za svjetskog prvaka nakon što je član američke štafete, koja je bila prva, Calvin Harrison bio pozitivan na doping kontroli, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF). Harrison je bio pozitivan na dopinškoj kontroli 21. lipnja ove godine, te je kažnjen sa tri godine zabrane nastupa, a IAAF je je američkoj štafeti oduzeo zlatne medalje iako je SP u Parizu održano 10 mjeseci prije no što je Harrison bio pozitivan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙