FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: EU PODUPIRE RAZVOJ GOSPODARSKIH REGIJA U BIH

MOSTAR, 27. srpnja 2004. (Hina) - Europska unija podupire gospodarskirazvoj regija u BiH jer će to pridonijeti bržem približavanju Bosne iHercegovine Europskoj uniji, izjavio je u utorak na konferenciji zanovinare u Mostaru voditelj projekta EU za razvoj regija u BiH JeraldEnis.
MOSTAR, 27. srpnja 2004. (Hina) - Europska unija podupire gospodarski razvoj regija u BiH jer će to pridonijeti bržem približavanju Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, izjavio je u utorak na konferenciji za novinare u Mostaru voditelj projekta EU za razvoj regija u BiH Jerald Enis.

Europska unija će financijski pomagati razvoj gospodarstva u BiH od regionalnog značaja, rekao je Enis.

U BiH je prije šest mjeseci utemeljeno pet gospodarskih međuentitetskih regija čija su sjedišta u Mostaru, Sarajevu, Zenici, Tuzli i Banjoj Luci. Svaka od ovih regija trebala bi uspostaviti institucije koje će poticati razvitak poduzetništva, a pri tomu će se posebice voditi računa o zaštiti okoliša. Regija čije je središte u Mostaru obuhvaća područje 27 općina iz Federacije BiH i Republike Srpske. Strategija njenog razvitka temeljit će se na proizvodnji vina, voća i povrća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙