FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: BOND NAJAVLJUJE MOGUĆNOST UKIDANJA SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE

MOSTAR, 13. srpnja 2004. (Hina) - Veleposlanik Sjedinjenih AmeričkihDržava u BiH Clifford Bond najavio je mogućnost ukidanja Srpskedemokratske stranke čijeg je doskorašnjeg predsjednika DraganaKalinića visoki predstavnik Paddy Ashdown nedavno smijenio i trajnomu zabranio bavljenje politikom zbog pomaganja u skrivanju haškogoptuženika Radovana Karadžića.
MOSTAR, 13. srpnja 2004. (Hina) - Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Clifford Bond najavio je mogućnost ukidanja Srpske demokratske stranke čijeg je doskorašnjeg predsjednika Dragana Kalinića visoki predstavnik Paddy Ashdown nedavno smijenio i trajno mu zabranio bavljenje politikom zbog pomaganja u skrivanju haškog optuženika Radovana Karadžića.

U intervjuu koji u utorak prenosi Dnevni avaz, Bond je rekao da ukoliko bi ukidanje Srpske demokratske stranke dovelo Bosnu i Hercegovinu u Partnerstvo za mir i Europsku uniju, onda, kako se izrazio, o tome treba ozbiljno razmisliti.

Svojedobno je bivši američki posebni izaslanik za jugoistočnu Europu Richard Holbrooke također predlagao ukidanje Srpske demokratske stranke zbog njezina izbjegavanja suradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

Bosanskohercegovački mediji su u međuvremenu otkrili kako je bivši bošnjački vođa Alija Izetbegović odvraćao Holbrookea od zauzimanja za ukinuće Srpske demokratske stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙