FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagerom na gradilište džamije

BANJA LUKA, 13. srpnja 2004. (Hina) - U središtu Prijedora, na mjestuna kojem bi u srijedu trebali početi radovi na izgradnji džamije,srušene 1992., Radenko Daljević je u utorak bagerom porušio dio ogradeoko gradilišta, tvrdeći da je on vlasnik zemljišta.
BANJA LUKA, 13. srpnja 2004. (Hina) - U središtu Prijedora, na mjestu na kojem bi u srijedu trebali početi radovi na izgradnji džamije, srušene 1992., Radenko Daljević je u utorak bagerom porušio dio ograde oko gradilišta, tvrdeći da je on vlasnik zemljišta.

Postaja javne sigurnosti (PJS) Prijedor priopćila je da ovaj incident nije nastao zbog nacionalne netrpeljivosti.

"Riječ je o imovinsko-pravnom sporu između Radenka Daljevića, Općine Prijedor i Islamske zajednice koji se treba riješiti na sudu", stoji u priopćenju PJS Prijedor.

Tijekom informativnog razgovora u policiji, Daljević je izjavio da se ograda (sada srušena) nalazi na njegovu posjedu koji mu je 1998. godine dodijelila Skupština općine Prijedor za gradnju poslovnog centra i da je za to platio 43 tisuće KM.

Islamska zajednica u Prijedoru tvrdi da je ona vlasnik 40 posto zemljišta koje je Skupština općine Prijedor, bez njene suglasnosti, dodijelila Radenku Daljeviću. Predstavnici Islamske zajednice izjavili su novinarima u Prijedoru da je spor zbog dokazivanja vlasništva pokrenut pred Domom za ljudska prava Bosne i Hercegovine.

Džamija u Prijedoru, srušena tijekom rata, svrstana je u red povijesno-kulturnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Prijedor je bio jedan od prvih gradova u Republici Srpskoj u kojem su srušene džamije i katoličke crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙