FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKARSKA: MINISU U PRIVATNOM SMJEŠTAJU

MAKARSKA, 26. srpnja 2004. (Hina) -
MAKARSKA, 26. srpnja 2004. (Hina) -

U Makarskoj, po podacima Turističkog ureda, danas boravi 4.950 turista, što je 15 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine.

U zadnji tjedan srpnja grad podno Biokova ulazi s popunjenim hotelima, dok privatni smještaj bilježi minuse kao i prethodni dio srpnja. Već je sada jasno da privatni smještaj u Makarskoj neće ove godine zabilježiti lanjsku turističku posjećenost.

U toj vrsti smještajnih kapaciteta, kojih je u Makarskoj registrirano gotovo 9,5 tisuća, na snazi su najveće ovosezonske cijene postelja u sobama i apartmanima. Ipak, s obzirom na stanje popunjenosti cijene su različite, a dio je njih po pogodbi ili je ugovoren na 'ulici'.

No, u Turističkom uredu kažu kako su podaci o broju prijavljenih gostiju daleko od makarske stvarnosti. Privatni je smještaj, prema podacima o prijavljenim gostima, danas popunio tek jednu trećinu od broja registriranih postelja. Po procjenama direktora Ureda Tončija Lalića pak, u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika još je polovica gostiju koji nisu prijavljeni.

(Hina) xvrib yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙