FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: POČELA IZGRADNJA AUTOCESTE OD BANJA LUKE PREMA HRVATSKOJ GRANICI

BANJA LUKA, 25. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik i premijer RepublikeSrpske Dragan Čavić i Dragan Mikerević nazočili su u nedjelju svečanompočetku izgradnje prve dionice autoceste od Banja Luke prema granici sHrvatskom.
BANJA LUKA, 25. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik i premijer Republike Srpske Dragan Čavić i Dragan Mikerević nazočili su u nedjelju svečanom početku izgradnje prve dionice autoceste od Banja Luke prema granici s Hrvatskom.

Početkom izgradnje dionice od Aerodroma Banjaluka do Glamočana, duge 5,7 km, praktično su otpočeli radovi na izgradnji autoceste Banja Luka - Gradiška, koja će sezati do Okučana i spajati se s hrvatskom mrežom autocesta.

Predsjednik RS Čavić novinarima je rekao da je s Hrvatskom dogovoreno da se zajednički izgradi most na Savi, te da je Hrvatska najavila da će izgraditi dionicu od granice do Okučana.

"Postoji protokol i pismo namjere koje je uputila i Vlada Republike Hrvatske da se zajednički sufinancira most na rijeci Savi i da Hrvatska isfinancira dionicu od polovine rijeke Save do autoputa u Okučanima uključujući i prilaz. Realna je procjena da bi se ovaj projekt u narednih 4-6 godina mogao potpuno završiti", rekao je Čavić novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙