FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BIH POZVAO OSTALE STRANKE NA DIJALOG O PREUSTROJU DRŽAVE

MOSTAR, 10. srpnja 2004. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a Bosne iHercegovine pozvalo je ostale političke stranke iz zemlje na dijalog opreustroju države nakon krize koja je u Republici Srpskoj nastala zbogsmjene gotovo 60 srpskih političara.
MOSTAR, 10. srpnja 2004. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a Bosne i Hercegovine pozvalo je ostale političke stranke iz zemlje na dijalog o preustroju države nakon krize koja je u Republici Srpskoj nastala zbog smjene gotovo 60 srpskih političara.

"Neprijam BiH u Partnerstvo za mir i kriza u funkcioniranju vlasti Republike Srpske i države, pokazali su potrebu otvaranja novog kruga političkih pregovora o ustavnim promjenama u državi koji bi vodili jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda", rekao je u izjavi za Hinu glasnogovornik HDZ-a BiH Pero Pavlović.

Prema njegovim riječima, čelništvo HDZ-a je na sjednici održanoj u mjestu Ravnom na jugu Hercegovine naglasilo kako se nada da kriza u Republici Srpskoj neće destabilizirati stanje u središnjim državnim institucijama i Federaciji BiH.

Visoki predstavnik Paddy Ashdown smijenio je gotovo cijelo čelništvo Srpske demokratske stranke i čelnike Republike Srpske nakon što BiH u Istanbulu nije pozvana u NATO-ovo Partnerstvo za mir jer nije uhićen najtraženiji haški optuženik Radovan Karadžić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙