FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

SAO PAOLO - U vladinoj akciji prikupljanja oružja jedna je Brazilka predala gotovo 1.300 komada pušaka i pištolja, izvijestila je savezna policija. Vlasnica je oružje držala u kući, otkako je preminuo njen otac, inače strastveni kolekcionar naoružanja. Policija nije otkrila identitet žene, koja očekuje da će za svoju građansku poslušnost zaraditi 65.000 dolara. Država, naime, građanima plaća predaju oružja kako bi se smanjio broj ubojstava. Prema podacima UNESCO-a u Brazilu se na 100 tisuća stanovnika dogodi 27,1 ubojstvo, čime ta zemlja "drži" četvrto mjesto u svijetu.

SAN FRANCISCO - Znanstveno-fantastična filmska saga "Ratovi zvijezda" zaključit će se sljedeće godine nastavkom pod nazivom "Ratovi zvijezda, epizoda III: Osveta Sitha", objavila je producentska kuća Lucasfilm. Film najavljen za svibanj sljedeće godine pokazat će konačan prijelaz mladog talentiranog i neobuzdanog Jedi viteza Anakina Skywalkera na tamnu stranu, gdje postaje negativac Darth Vader. Novi će film upotpuniti drugu trilogiju čiji su dosadašnji nastavci "Fantomska prijetnja" i "Klonovi napadaju" unatoč komercijalnom uspjehu doživjeli osudu kritike.

SOFIJA - Bugarski arheolozi otkrili su nedaleko od grada Veliko Tarnovo, na sjeveru zemlje, ostatke kuće stare 8000 godina, objavio je u subotu bugarski radio. Arheolozi su otkrili zid kuće, kamin i brojne keramičke posude iz šestog tisućljeća prije Krista. Kuća je bila veličine oko 50 četvornih metara, pojasnio je voditelj istraživačkog tima Stefan Čokađiev sa sveučilišta u Velikom Tarnovu.

LONDON - Britanski princ Charles bačen je na prosjački štap tijekom razvoda s pokojnom princezom Dianom, jer mu je ona otela cijeli osobni imetak, objavio je Sunday Telegraph. "Princeza Diana uzela mu je svaki peni", izjavio je bivši Charlesov financijski savjetnik Geoffrey Bignell. Dodao je da mu je Charles naredio da obustavi sve njegove investicije, kako bi supruzi mogao dati novac. Diana, koja je 1997. poginula u prometnoj nesreći u Parizu, od predstolonasljednika Charlesa razvela se 1996. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙