FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 17. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 17. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BEČ - Krajem ovoga mjeseca u Austriji će u prodaju biti stavljeno posebno izdanje poštanskih maraka s likom Austrijanca Arnolda Schwarzeneggera, trenutno guvernera Kalifornije. Bivši bodybuilder i filmska zvijezda sam je izabrao svoj portret koji će biti korišten na markama u vrijednosti jednog eura koje će biti distribuirane u Austriji na njegov 57. rođendan, 30. srpnja. Schwarzenegger će na markama, kojih će biti tiskano oko 600.000, biti predstavljen s američkom i austrijskom zastavom.

PARIZ - Rukom pisana partitura za operu Jacquesa Offenbacha "Hoffmanove priče", koja se smatrala izgubljenom u požaru prije više od 100 godina, pojavila se u ormaru u pariškoj opernoj kući Opera-Comique, tijekom pregleda arhive. Offenbach je umro 1880. godine tijekom proba za premijeru i otad glazbeni stručnjaci pokušavaju ponovno napisati partituru na temelju preostalih fragmenata.

SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova, Boeing Co. zaposlit će do konca ove godine više od 3.000 ljudi, što je prvi slučaj zapošljavanja u ovoj kompaniji nakon što su zbog terorističkih udara na New York i Washington 11. rujna 2001. godine morali podijeliti 42.000 otkaza. "Boeing se polako oporavlja. Kriza koja trese avio-industriju utjecala je i na nas. Međutim, kvalitetnim radom došli smo u situaciju da zaposlimo nove ljude," kazao je glasnogovornik Boeinga, Peter Conte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙