FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Hakeri su se u petak okupili na trodnevnom summitu u New Yorku kako bi obranili vlastitu reputaciju kompjuterskih čarobnjaka, koja se često promatra s vrlo negativnim predznakom. Summit u hotelu Pennsylvania na Manhattanu okupio je neke od najpoznatijih imena kompjuterske industrije, poput jednog od tvoraca računala Apple Stevea Wozniaka. Riječ je o petom okupljanju od 1994., nazvanom "Peta nada", na kojem "Hakeri s planeta Zemlje" žele pokazati kako nisu svi zle osobe, već ljudi visokih intelektualnih i tehnoloških sposobnosti koji žele da ih se prestane pogrešno shvaćati, a svojim znanjem mogu pridonijeti napretku elektronske industrije.

LOS ANGELES - Američki glumac Marlon Brando, koji je prošlog tjedna umro u dobi od 80 godina, ostavio je za sobom imetak vrijedan oko 21,6 milijuna dolara. Većina ostavštine sastoji od posjeda u Hollywoodu i niza od 11 otočića koje je posjedovao na Tahitiju, a osim toga je Brando posjedovao kolekciju slika, crteža i rijetkih spisa. Prije nego što je umro, mediji su tvrdili da je Marlon Brando gotovo bez prebijenog novčića.

SAN FRANCISCO - Vlasnik jednog restorana u sjeveroistočnoj Kaliforniji dospio je na naslovnice svim američkih novina nakon što je ponudio besplatnu hranu posjetiteljima lokala koji su ćelavi. Gary Arnold, koji se i sam ponosi glatkom lubanjom, svake srijede u svojem restoranu nudi besplatnu hranu potpuno ćelavim gostima, a klijentima koji ipak imaju nešto kose odobrava veliki popust i to po načelu "što manje kose, to veći popust". Ta posebna ponuda privlači "ćelavce" odasvud, ne samo zbog popusta u cijenama, već i zbog toga što se ugodno osjećaju u okruženju sličnih sebi.

WASHINGTON - Umirovljena nadstojnica i čistačica Geraldine Williams iz američke savezne države Massachusetts doživjela je iznenađenje života dobivši 294 milijuna dolara na lutriji. Iznos od 294 milijuna dolara koji je Williams dobila na lutriji Mega Millions drugi je najveći jackpot koji je dobio neki pojedinac u Sjevernoj Americi. Williams će nakon plaćanja poreza dobiti ukupno 117,6 milijuna dolara. Preuzimajući dobitak rekla je kako namjerava dio novca dati svojoj djeci, dio humanitarnim organizacijama, te da planira putovati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙