FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 4,30 sati.
ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 4,30 sati.

DUBROVNIK - Svečanom ceremonijom u subotu su otvorene 55. dubrovačke ljetne igre, najveća hrvatska kulturna ljetna manifestacija u kojoj ove godine sudjeluje više od tisuću umjetnika iz 20 zemalja. Brojne uzvanike, među kojima su bili predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar kulture i predsjednik Vijeća festivala Božo Biškupić, pozdravila je dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica. U programu otvorenja su interpretirani ulomci iz Držića i Vojnovića, a nakon tradicionalne predaje ključeva grada glumcima, uz Gundulićeve stihove "O lijepa, o draga, o slatka slobodo!" na glazbu Jakova Gotovca podignuta je zastava Libertas na Orlandov stup, čime je označeno da Igre mogu početi.

DUBROVNIK - Više od pola stoljeća Dubrovačke ljetne igre promiču hrvatsku kulturu i umjetnost, a na dubrovačke trgove i pozornice privlače istaknute svjetske umjetnike, potvrđujući svoju kulturološku funkciju i važnost Dubrovnika na kulturnoj karti svijeta, rekao je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender nakon njihova svečanog otvorenja. Bilo je vrlo svečano, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić, te pohvalio autore scenarija jer su u program uvrstili obraćanje Držićeva Pometa publici na pet jezika. Na taj smo način osjetili povezanost s Europom i svijetom, rekao je Mesić.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić prihvatio je poziv Hrvatske bratske zajednice (HBZ) da prisustvuje središnjoj proslavi 110. obljetnice te najutjecajnije i najveće hrvatske iseljeničke udruge u svijetu, koja čuva nacionalnu posebnost američkih Hrvata i vezanost za stari kraj, ističe se u subotnjem priopćenju Hrvatske matice iseljenika (HMI). Dodaje se da će se središnja proslava 110. obljetnice Hrvatske bratske zajednice održati u 25. rujna u Pittsburgu u kojemu je i Glavni ured te zajednice, zbog čega je kardinal Bozanić izrazio posebno zadovoljstvo jer će se tako moći pobliže upoznati s radom Zajednice.

NOVI VINODOLSKI - U Novom Vinodolskom u subotu je održan tradicionalni Međunarodni ljetni karneval. Sudjelovalo je oko dvije tisuće maškara u 48 skupina, među kojima i iz Češke i Slovenije, te iz 12 gradova iz raznih krajeva Hrvatske - Otočca, Gospića, Senja, Popovače, Siska, Hrvatske Kostajnice, Ivaneca, Nove Gradiške i drugih. Mimohod maškara u središtu Novog Vinodolskog pratilo je destak tisuća turista iz ljetovališta Hrvatskog primorja. Međunarodni ljetni karneval proširena je varijanta tradicionalnog zimskog mesopusnog običaja, koji se u Novom Vinodolskom gaji već više stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙