FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 18. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 18. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Mitski španjolski vitez Don Quijote, slavan po borbi protiv vjetrenjača koje je zamijenio za svoje neprijatelje, jaše ponovno u svemirskoj misiji spašavanja svijeta. Europska svemirska agencija dala je, naime, prioritet španjolskom projektu namijenjenom skretanju asteroida koji bi mogli udariti u Zemlju, a projekt se temelji na dvije letjelice, jedna će se zvati po Don Quijoteu, a druga po njegovom vjernom pratiocu Sanchu Pansi. Letjelica Pansa oblijetat će izabrani asteroid, dok će se druga - u skladu sa svojim literarnim imenom - zabiti u metu.

LONDON - Kako bi smanjio velike račune za struju britanski Muzej znanosti razmišlja o radikalnom potezu - korištenju izmeta posjetitelja muzeja. U muzeju u središtu Londona kažu kako razmatraju da otpad iz 14 zahoda pretvore u električnu struju i to spaljivanjem kao goriva u mini-elektrani. Računaju da bi energija dobivena od izmeta sto tisuća posjetitelja mogla biti dovoljna za 500 žarulja. U muzeju dodaju da bi uz to smanjili količinu škodljivog organskog otpada koji odlazi u kanalizaciju.

MIAMI - Žena koja je praščićem željela namamiti odbjeglog tigra suočit će se s tužbom zbog zlostavljanja životinja, izvijestili su lokalni mediji na Floridi. Linda Meredith iz južnofloridskog grada Loxahatcheeja u kojem je prije četiri dana, nakon dvodnevne potrage, ustrijeljen odbjegli bengalski tigar Bobo, biti će kažnjena jer je u prtljažniku automobila vozila praščića. "Neprihvatljivo je na vrućini od 32 stupnja celzijusa voziti životinju u prtljažniku, gdje je temperatura vjerojatno dosezala i 60 stupnjeva", kazala je inspektorica za zaštitu životinja.

VENECIJA - Sedamdestogodišnji Talijan poginuo je u subotu kada je bomba iz Prvog svjetskog rata, dio njegove kolekcije ratne opreme, eksplodirala dok ju je pokazivao svom prijatelju. Aldo Busato, umirovljeni farmer, preminuo je odmah, a njegov prijatelj, kojem je pokazivao bombu, ozbiljno je ozlijeđen, objavila je talijanska policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙